Trei documentare marca Aristoteles Workshop, realizate în cadrul a trei ediţii diferite ale programului iniţiat de Dan Nuţu, pot fi vizionate la Grădina cu filme din Bucureşti, miercuri, de la ora 21.00, cu doar o săptămână înainte de startul celei de-a 11-a ediţii a atelierului de film documentar, care se va desfăşura în satul Şurdeşti, din Maramureş, între 23 august şi 24 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele trei filme au fost alese de actorul Dan Nuţu, iniţiatorul Aristoteles Workshop, care va fi prezent pentru o discuţie cu publicul la finalul proiecţiilor din grădina centrului Creart, împreună cu Alina Manolache, regizorul peliculei ”Sfârşitul verii”, şi Radu Gorgos, directorul de imagine al filmului ”Gutuiul japonez”.

Proiecţia se va desfăşura în cadrul programului special dedicat filmului românesc, organizat de criticul de film Ileana Bârsan, la Grădina cu filme - Cinema & More.

”Căutare” este câştigătorul marelui premiu pentru cel mai curajos scurt-metraj în competiţia Quinzaine des Réalisateurs a Festivalului de Film Cannes 2010. Documentarul a fost filmat în cadrul celei de-a IV-a ediţii a Aristoteles Workshop, în Sibiel, de echipa formată din regizorul Ionuţ Piţurescu, editorul Bogdan Palici şi Adriana Dunin la cameră.

”Gutuiul Japonez” a câştigat premiul special al juriului la ediţia a VI-a Aristoteles Workshop, marele premiu la FFEST Cluj-Napoca 2011 şi la Timishort ISFF 2012. Documentarul a fost filmat în Vama, Bucovina, de echipa formată din regizoarea Mara Trifu, cu Radu Gorgos la cameră, Paula Onet editor şi Biljana Dolevska producţie.

”Sfârşitul verii” a avut premiera naţională la Astra Film Festival 2015, în secţiunea Romanian Competitive, şi a fost selectat în competiţia Premiers Pas a Festivalul de Film Documentar Visions du Reel Nyon. Documentarul a fost filmat în cadrul celei de-a IX-a ediţii Aristoteles Workshop, în satul Vama, Bucovina, de echipa formată din regizoarea Alina Manolache, cu Ruben Agadjnean la camera, Mircea Bonînă şi ulterior Gabi Basalici, ca editori. 

Ediţia a 11-a a workshopului de film documentar va începe pe 23 august şi, timp de aproape cinci săptămâni, va trece un grup de 12 participanţi prin toate etapele realizării unui film documentar scurt, de la idee, la filmare, montaj şi prezentarea produsului finit în faţa unui juriu de profesionişti. Participanţii vor fi grupaţi în patru echipe de regizor, cameraman şi editor, iar documentarul câştigător va primi un premiu de 2.000 de euro.

Program iniţiat în parteneriat cu Canalul ARTE/France, anul acesta Aristoteles Workshop se desfăşoară cu sprijinul Fundaţiei Baia Mare 2021, oraş candidat pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 şi al Centrului Naţional al Cinematografiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.