Panică, evacuări şi întârzieri importante au fost declanşate pe principalul aeroport din New York, în urma unor informaţii "nefondate" despre focuri de armă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Imediat nu erau confirmate persoane rănite sau arestări, însă Poliţia Autorităţii Aeroportuare a evacuat, ca măsură de precauţie, cel puţin două terminale pe Aeroportul Internaţional John F. Kennedy.

Un purtător de cuvânt, Joe Pentangelo, a declarat că Autoritatea a primit informaţii "nefondate" despre focuri de armă.

O oprire la sol a fost în vigoare până la ora locală 12.30 (7.30, ora României) din motive de "securitate", a anunţat Administraţia Aviaţiei Civile (FAA).

La momentul respectiv, şeful Diviziei pentru Operaţiuni Speciale din cadrul Departamentului Poliţiei din New York Harry Wedin a anunţat că toate terminalele au fost "verificate şi declarate sigure".

"Toate terminalele afectate îşi vor relua operaţiunile în scurt timp. Nu s-au tras focuri de armă", a adăugat el într-un mesaj postat pe Twitter.

Autoritatea aeroportuară a anunţat că o anchetă preliminară a stabilit că nu s-au tras focuri de armă pe Aeroportul JFK şi că nu a fost rănită vreo persoană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.