Doina Stăiculescu, vicecampioană olimpică la gimnastică ritmică în 1984, i-a trasmis un mesaj Anei Luiza Filiorianu, reprezentanta României la JO de la Rio în această disciplină, în care o încurajează înaintea calificărilor din 19 august.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ştiu că poţi să intimizezi cu atitudinea si cu forţa ta ! Sus, cât mai sus, Ana Luiza Filiorianu. Sunt cu sufletul alături de voi. Succes!”, i-a transmis Doina Stăiculescu printr-un mesaj postat pe Facebook reprezentantei României la gimnastică ritmică, la JO de la Rio, Ana Luiza Filiorianu.

Lizi, cum îi spun cei apropiaţi, a plecat la Rio vineri, şi va reprezenta România în competiţia individual-compus la gimnastică ritmică în 19 august în calificări, finala fiind programată în 20 august.

Înaintea plecării spre Rio, Ana Luiza Filiorianu, care are doar 17 ani, declara pentru News.ro că speră să intre în primele zece locuri.

”Sunt conştientă că nu pot emite pretenţii la medalie. Sunt prea mică încă şi cam toate adversarele sunt mai mari decât mine şi stau la rând pentru o medalie de ani de zile. Acum nu voi putea lupta cu ele cât aş vrea, dar la JO din 2020, după alţi patru ani de muncă şi experienţă lucrurile am încredere că vor sta altfel”, spunea Lizi.

La Rio, gimnastica ritmică românească se va afla la a patra participare olimpică. Ultima dată, la JO din 1996, Alina Stoica s-a clasat pe locul 15 şi Dana Carteleanu a încheiat spre finalul clasamentului la individual-compus. Anterior, în 1992, Irina Deleanu, actuala conducătoare a forului naţional de profil s-a clasat pe locul 6, iar Ancuţa Goia pe locul 16, cele mai bune rezultate ale României la Olimpiadă în această disciplină datând din 1984, atunci când Doina Stăiculescu a fost vicecampioană olimpică, iar Alina Drăgan a fost pe locul 4.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.