Ministerul Apărării din Rusia a anunţat vineri lansarea sistemului de rachete aeriene defensive de tip S-400 în peninsula Crimeea. Lansarea sistemului avansat de rachete vine la doar două zile, după ce serviciile secrete ruse au reclamat o presupusă incursiune a agenţilor de securitate ucraineni în teritoriul anexat, cu scopul organizării unui atac asupra infrastructurii critice, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noi tensiuni au izbucnit între cele două state, după ce Vladimir Putin a acuzat folosirea unor tactici teroriste de către liderii ucraineni, pentru declanşarea unui nou conflict militar şi destabilizarea teritoriului anexat în urmă cu doi ani. FSB a reclamat o presupusă incursiune a agenţilor de securitate ucraineni în peninsula Crimeea, însă acuzaţiile au fost imediat dezminţite de Kiev.

Aparent, un grup de agenţi secreţi au fost descoperiţi în apropiere de localitatea Armiansk, situată în nordul peninsulei Crimeea, în urma unei operaţiuni din weekend a FSB. Mai multe focuri de armă au fost schimbate cu agenţii de securitate, înainte de capturarea acestora.

Circa 20 de dispozitive explozive improvizate, care reprezintă echivalentul a 40 de kilograme de TNT, au fost descoperite asupra agenţilor ucraineni, alături de muniţie, proiectile şi arme de foc.

Poroşenko a ordonat joi unităţilor militare care sunt staţionate în apropierea peninsulei Crimeea, precum şi în regiunea estică Donbas, să fie în alertă maximă şi pregătite pentru luptă, în urma acuzaţiilor serviciilor secrete ruse .

Mai mult, liderul ucrainean a reacţionat în urma acuzaţiilor, susţinând că aceste comentarii reprezintă pretexte cinice pentru o nouă ameninţare rusă la adresa graniţelor ucrainene.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite s-a reunit joi, la solicitarea misiunii ucrainene, pentru a discuta noile tensiuni din peninsula Crimeea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.