Şase persoane care s-au rătăcit, joi seară, în zona Culmea Lănciţa, din Munţii Retezat, au fost salvate de o echipă formată din salvamontişti şi jandarmi, două dintre persoanele salvate fiind transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă de vineri al Inspectoratului de Jandarmi Hunedoara, joi seară, la ora 19.45, jandarmii montani de la Nucşoara au fost sesizaţi prin numărul de urgenţe 112 că şase persoane sunt rătăcite în Munţii Retezat, în zona Culmea Lănciţa.

Imediat, a fost formată o echipă de salvamontişti şi jandarmi montani, care la ora 20.30 a pornit în căutarea celor rătăciţi.

”Ajunsă în zona Baleia, echipa de căutare - salvare a jandarmilor hunedoreni s-a întălnit cu echipa Salvamont Hunedoara formată din cinci salvatori montani, iar de acolo s-a început căutarea pe jos (...) În jurul orelor 01.00, în poiana Lănciţa, au fost reperate vocal persoanele rătăcite deoarece condiţiile meteo erau nevaforabile”, se arată în comunicatul citat.

Conform aceleiaşi surse, în jurul orei 01.40, după ce au mers printr-o zonă cu jnepeni foarte deşi, jandarmii şi salvamontiştii au ajuns la cele şase persoane rătăcite, cărora le-a fost făcută o evaluare medicală preliminară, au fost hidratate şi stabilizate termodinamic cu folii termoizolante, în condiţiile în care prezentau semne de hipotermie

După ce cele şase persoane s-au întâlnit cu salvatorii, au pornit spre zona Baleia, însă pe drum două fete din grupul celor rătăciţi s-au simţit rău, motiv pentru care a fost solicitată intervenţia ambulanţei, care le-a transportat la spitalul din Haţeg pentru îngrijiri medicale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.