Ciprian Ciucu, purtătorul de cuvânt al consilierilor PNL în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, a anunţată liberalii din CGMB vor vota împotriva rectificării bugetului municipalităţii prin care se propune acordarea a 15 milioane de lei pentru lucrările de la Catedrala Mântuirii Neamului, PNL susţinând ca banii să fii alocaţi pentru un program de igienizare a spitalelor sau pentru demararea lucrărilor la un spital regional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ciprian Ciucu a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că proiectul de rectificare a bugetului Primăriei Capitalei conţine solicitărilor regiilor şi altor instituţii din subordinea sa. ”Asta arată că primarul general nu are o viziune privind dezvoltarea Bucureştilor (...) Avem o propunere de rectificare făcut pe genunchi de către Gabriela Firea, motiv pentru care noi nu vom vota rectificarea”, a anunţat Ciucu.

Motivul de nemulţumire al consilierilor liberali este propunerea de acordare a unui sprijin financiar de 15 milioane de lei pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului, în urma unei scrisori trimise de către patriarhul Daniel, scrisoare despre care Ciucu susţine că nu a fost prezentată consilierilor. Liberalul susţine că bucureştenii au contribuit până acum substanţial la lucrările de la catedrală, din 2011 până acum fiind alocaţi circa 10.000.000 de euro, dintre care 2.000.000 de lei doar în 2016, fără a contabiliza contribuţiile sectoarelor. 

”Pentru a avea o imagine cât se poate de clară asupra acestui proiect al BOR, adresez în numele consilierilor PNL rugămintea de a avea în cazul Catedralei o estimare publică a costurilor, a stadiului lucrărilor şi a necesarului de fonduri pentru finalizarea acestora. Este un proiect care trebuie finalizat, dar avem nevoie de transparenţă pentru a putea analiza în cunoştinţă de cauză o formă de sprijin financiar, având toate datele pe masă”, a cerut Ciucu.

El a precizat că singura condiţie în care PNL ar putea vota rectificarea propusă de Firea ar fi ca cei 15 milioane de lei să fie direcţionaţi către un program de combatere a infecţiilor intraspitaliceşti, pentru dotarea cu grupuri sanitare decente şi cu aparate de aer condiţionat. ”Un astfel de program ar contribui semnificativ la îmbunătăţirea situaţiei pacienţilor şi la o mai bună recuperare a acestora. Dacă doamna Firea nu ne crede pe cuvânt. o invităm public să petreacă trei zile într-un spital din Bucureşti, dar în unul pe care îl vom alege noi!”, a spus Ciucu.

O altă variantă propusă de către liberal a fost ca banii să fie destinaţi lucrărilor la un spital regional în Bucureşt.

Primăria Capitalei vrea să suplimenteze cu 15 milioane de lei sprijinul pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului şi să aloce 4,5 milioane de lei Mănăstirii Antim, propunerea urmând să fie votată în şedinţa de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Alţi două milioane de lei pentru lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului au fost alocaţi în februarie, când a fost votat bugetul din acest an al Capitalei.

Municipalitatea propune modificarea bugetului pentru anul 2016, aproape 20 de milioane de lei urmând să fie alocaţi Patriarhiei Române, pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului şi pentru Mănăstirea Antim.

“Se aprobă suma de 4.500.000 lei sprijin financiar pentru Mânăstirea Antim şi suplimentarea cu 15.000.000 lei a sumei aprobate prin HCGMB 32/2016 cu modificările şi completările ulterioare sprijin financiar pentru Patriarhia Română pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului”, se arată în proiectul de hotărâre care va fi supus aprobării în CGMB.

Preşedintele Uniunii Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan a anunţat deja, miercuri, că toţi consilierii formaţiunii din Primăria Capitalei vor vota împotriva suplimentarii cu 15 milioane de lei a sprijinului pentru lucrările la Catedrala Neamului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.