Compania americană Netflix a lansat FAST Speed Test, o aplicaţie care permite testarea vitezei conexiunii la internet.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania americană Netflix a lansat FAST Speed Test, o aplicaţie care permite testarea vitezei conexiunii la internet.

FAST Speed Test nu este o aplicaţie tradiţională de testare a vitezei conexiunii la internet, precum speedtest.net. Este o soluţie care le permite utilizatorilor Netflix să vadă cu ce viteză se conectează la serviciul VOD (video on demand).

Aplicaţia celor de la Netflix testează doar vitezele de download, nu şi pe cele pentru upload, iar conectarea se face exclusiv la serverele Netflix. Astfel, utilizatorii îşi pot face o idee despre viteza cu care vor transfera datele necesare urmăririi în condiţii optime a filmelor şi serialelor disponibile pe Netflix.

Aplicaţia oferă o interfaţă cât se poate de simplă. Are doar 1,2 MB şi nu afişează reclame. Testarea începe automat în momentul deschiderii şi poate fi repetată la final.

Un singur lucru pare că-i lipseşte: o interpretare a rezultatelor. Fiind o aplicaţie dedicată utilizatorilor Netflix, nu neapărat cunoscătorilor, ar fi trebuit ca rezultatul să fie tradus de forma ”da, o să vezi filmele HD de pe Netflix în condiţii bune” ori ”este posibil ca filmul să se întrerupă din când în când”.

FAST Speed Test a apărut ca urmare a lansării site-ului fast.com de către Netflix, în luna mai a a acestui an. Aplicaţia este disponibilă atât pe Android, cât şi pentru iOS.

Chiar dacă nu este o aplicaţie propriu-zisă de testare a vitezei conexiunii la internet, FAST Speed Test se poate dovedi, totuşi, o soluţie bună în acest sens pentru utilizatorii din România. Aplicaţia foloseşte pentru testare serverele unuia dintre cele mai populare servicii online din lume şi nu conţine reclame, spre deosebire de majoritatea aplicaţiilor de testare a conexiunilor la internet.

Netflix este disponibil în acest moment în peste 190 de ţări, având peste 83 de milioane de abonaţi şi servind zilnic peste 125 de milioane de ore de filme şi seriale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.