Florian Chirculescu, vicepreşedintele Federaţiei Solidaritatea Sanitară, a declarat luni seară, după întâlnirea cu ministrul Muncii şi cu ministrul Sănătăţii, că activitatea din sistemul sanitar nu va mai fi blocată, iar medicii vor face în continuare gărzile, pentru că şi-au atins ţinta financiară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Activitatea din sistemul sanitar nu va mai fi blocată, este un mare pas înainte, ne-a interesat să căpătăm garanţii că vom primi ceea ce a anunţat Guvernul sâmbătă, suntem satisfăcuţi cu această ofertă", a spus Florian Chirculescu.

Liderul sindical a adăugat, că, după părerea lui, medicii şi-au atins ţinta financiară.

"Din punctul meu de vedere, ne-am atins ţinta finaciară. Este o ţintă amânată până la 1 octombrie, dar baza legală nu permite acum aşa ceva. De la 1 octombrie este cu mult mai bine. Până atunci, vom face gărzile. Suntem satisfăcuţi cu această ofertă. Documentul care s-a semnat îmi dă speranţă. Am căpătat răspunsul pe care mi l-am dorit", a mai spus Chirculescu.

Reprezentanţii Federaţiei Sanitas, ai Federaţiei Solidaritatea Sanitară şi ai Federaţiei Hipocrat au semnat, luni, alături de ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu şi de ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, o declaraţie comună prin care au convenit că, de la 1 octombrie, va creşte plata gărzilor suplimentare, prin raportarea la salariul de bază majorat.

"În urma întâlnirii de astăzi, 8 august 2016, reprezentanţii Federaţiei Sanitas, ai Federaţiei Solidaritatea Sanitară şi ai Federaţiei Hipocrat, împreună cu ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu şi ministrul Muncii Dragoş Pîslaru, apreciază că oferta făcută medicilor de creştere a salariilor conform OUG 20/2016 şi de creştere a plăţii gărzilor suplimentare, de la 1 octombrie, prin raportarea la salariul de bază majorat este un pas important către normalizarea remuneraţiei în sectorul sanitar", se arată în declaraţia comună.

Cei cinci semnatari ai declaraţiei mai arată că majorarea plăţii gărzilor va fi implementată imediat ce Guvernul va putea emite ordonanţe.

"Creşterea plăţii gărzilor este un angajament ferm şi va fi implementat prin Ordonanţă de Urgenţă de îndată ce Executivul va putea emite din nou acest tip de act normativ. Termenul pentru definitivarea paşilor legislativi este data de 1 octombrie", scrie în declaraţie.

Reprezentanţii sindicatelor şi şefii celor două ministere au menţionat că "susţin asigurarea continuităţii actului medical şi a liniilor de gardă pe baza actelor normative aflate în vigoare".

În declaraţia comună, sindicaliştii din Sănătate şi miniştrii Voiculescu şi Pîslaru au arătat că reglementarea veniturilor pentru celelalte categorii de personal din sistemul sanitar va face obiectul consultărilor pentru elaborarea Legii Salarizării Unitare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.