Primăria Capitalei vrea să suplimenteze cu 15 milioane de lei sprijinul pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului şi să aloce 4,5 milioane de lei Mănăstirii Antim, propunerea urmând să fie votată în şedinţa de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Alţi două milioane de lei pentru lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului au fost alocaţi în februarie, când a fost votat bugetul din acest an al Capitalei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Municipalitatea propune modificarea bugetului pentru anul 2016, aproape 20 de milioane de lei urmând să fie alocaţi Patriarhiei Române, pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului şi pentru Mănăstirea Antim.

“Se aprobă suma de 4.500.000 lei sprijin financiar pentru Mânăstirea Antim şi suplimentarea cu 15.000.000 lei a sumei aprobate prin HCGMB 32/2016 cu modificările şi completările ulterioare sprijin financiar pentru Patriarhia Română pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului”, se arată în proiectul de hotărâre care va fi supus aprobării în CGMB.

În raportul de specialitate care însoţeşte documentul se precizează că, în bugetul Administraţiei Monumentelor şi Patrimoniului Tursitic, pentru Patriarhia Română a fost aprobată suma de două milioane de lei, sprijin pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului. Banii au fost alocaţi la votarea bugetului propriu al municipiului Bucureşti pe anul 2016, aprobat prin HCGMB 32/29.02.2016, cu modificările ulterioare.

Un proiect de acordare a sumei de 10 milioane de lei din bugetul Sectorului 1 a fost pe ordinea de zi a şedinţei din 28 iulie a Consiliului Local. Proiectul a fost respins, după dezbateri aprinse în şedinţa CL al Sectorului 1.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, declara că Patriarhia Română şi PF Daniel au solicitat oficial suma de 10 milioane de lei pentru lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului, iar o astfel de cerere a fost făcută către toţi primarii de sector.

Consilierul local Clotilde Armand declara atunci că USB s-a abţinut la votul privind alocarea unei sume de 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, propusă de consilierii PSD, însă a dorit alocarea a două milioane de lei şi consultarea cetăţenilor privind oportunitatea cheltuirii restului de bani pentru spitale. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.