Prim-ministrul Dacian Cioloş a transmis un mesaj de condoleanţe Casei Regale a României în care afirmă că regina Ana rămâne ”un simbol al nobleţii, discreţiei şi demnităţii”, care a reprezentat România, împreună cu regele Mihai, cu onoare şi dragoste de ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Majestatea Sa Regina Ana a României va rămâne un simbol al nobleţii, discreţiei şi demnităţii, valori ce întregesc contribuţia definitorie pe care Familia Regală a avut-o şi o are pentru societatea românească. Împreună cu Regele Mihai, Majestatea Sa Regina Ana a reprezentat România şi i-a apărat interesele cu onoare, mândrie şi dragoste de ţară, trecând peste toate nedreptăţile la care Familia Regală a fost supusă”, se arată în mesajul de condoleanţe al premierului.

Dacian Cioloş crede că regina Ana poate fi în continuare un model de modestie, devotament şi loialitate.

”Sunt alături de Familia Regală a României în aceste momente de grea încercare, doresc să transmit gândurile mele de consolare şi solidaritate”, mai spune Cioloş.

Regina Ana, în vârstă de 92 de ani, a murit, luni, la 13.45, la Spitalul din Morges, în Elveţia.

Corpul neînsufleţit va fi depus la Peleş şi apoi regina va fi înmormântată în Catedrala Arhiepiscopală de la Curtea de Argeş.

Programul oficial al funeraliilor va fi făcut public marţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.