Preşedintele Klaus Iohannis a primit cu profundă durere şi tristeţe vestea morţii Reginei Ana a României, care a fost expresia celor mai distinse valori de decenţă, devotament şi dragoste faţă de ţara al cărei nume l-a purtat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Majestatea Sa Regina Ana a României va rămâne pentru totdeauna în memoria şi în sufletele noastre drept unul dintre cele mai importante simboluri de înţelepciune, demnitate şi un reper deosebit de conduită morală. De-a lungul onorabilei sale vieţi, Ana a României a fost expresia celor mai distinse valori de decenţă, devotament şi dragoste faţă de Ţara al cărei nume l-a purtat”, afirmă preşedintele Iohannis, citat într-un comunicat al Administraţiei prezidenţiale.

Şeful statului arată că ”Regina Ana a fost alături de Majestatea Sa Regele pe toată perioada amarului exil şi a militat alături de Mihai I pentru propăşirea României”. Iohannis menţionează că turneele şi misiunile diplomatice pentru aderarea României la NATO şi la Uniunea Europeană stau mărturie în acest sens.

”Doresc să transmit, în aceste clipe dificile, compasiunea şi solidaritatea mea Majestăţii Sale Regelui Mihai şi întregii Familii Regale”, încheie preşedintele Iohannis.

Klaus Iohannis i-a transmis luni Majestăţii Sale Regelui Mihai o scrisoare de condoleanţe.

Regina Ana, în vârstă de 92 de ani, a murit, luni, la 13.45, la Spitalul din Morges, în Elveţia.

Corpul neînsufleţit va fi depus la Peleş şi apoi regina va fi înmormântată în Catedrala Arhiepiscopală de la Curtea de Argeş.

Programul oficial al funeraliilor va fi făcut public marţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.