Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, duminică seară, la Antena 3, că luni va avea o întâlnire cu primarul general, Gabriela Firea, şi cu copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu referitor la majoritatea şi numirea unui viceprimar în Consiliul General al Capitalei, precizând că speră ca cei doi consilieri ex-UNPR care au candidat pe listele PSD să ”respecte înţelegerea iniţială”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"O să discut mâine şi cu doamna Firea, o să discut şi cu domnul Tăriceanu, pentru că este un lucru important. Sigur, în mod firesc, ne-am fi dorit ca cei doi consilieri UNPR să respecte înţelegerea iniţială, pentru că au intrat în CGMB pe listele PSD, dar o să vedem, pentru noi e foarte importantă relaţia şi alianţa cu ALDE şi nu vreau să o rupem”, a spus liderul PSD, în cadrul unei intervenţii telefonice la Antena 3.

Dragnea  a mai precizat că va discuta zilele viitoare şi cu Valeriu Steriu, fostul preşedinte al UNPR. 

”O să discutăm zilele acestea şi cu domnul Steriu, şi cu domnul Tăriceanu, şi cu Gabi Firea şi o să luăm o decizie împreună", a declarat Dragnea.

Pe de altă parte, prezentă în platou, Firea a precizat că "propunerea din partea domnului Steriu nu a fost ca domnul Turcescu să fie viceprimar într-o eventualitate, ci unul dintre reprezentanţii UNPR".

"Noi avem 22 de consilieri generali, UNPR - doi, ALDE - patru, împreună suntem 28. S-a pus problema, într-adevăr, a celor doi consilieri generali UNPR, dacă rămân în alianţa noastră - pentru că ei au ajuns în acest consiliu pe lista PSD-UNPR şi nu pe o listă proprie de partid - sau intră în grupul PMP", a spus Firea.

Ca urmare a fuziunii PMP-UNPR, Partidul Mişcarea Populară are şase consilieri generali, PNL are opt şi USB - 15. Fără cei doi consilieri generali ex-UNPR, PSD pierde majoritatea absolută din CGMB. În acest context, PMP a solicitat funcţia de viceprimar rămasă liberă ca urmare a demisiei lui Tudor Ionescu  (ALDE) din funcţie. Ulterior, preşedintele PSD a precizat că această funcţie va rămâne la ALDE, care urmează să facă o nouă propunere. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.