Primarul Capitalei, Gabriela Firea, intenţionează să dea în administrare temporară către Consiliul Local al Sectorului 3 părţi din zona străzilor aflate în proprietatea municipiului Bucureşti, potrivit unui proiect de hotărâre care va fi discutat în Consiliul General în şedinţa din 1 august.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Se împuterniceşte Administratia Străzilor să încheie protocoale privind darea în administrare temporară către Consiliul Local al Sectorului 3 pe durata execuţiei lucrărilor a unor părti din zona străzilor aflate în proprietatea Municipiului Bucuresti şi în administrarea Administraţiei Străzilor", se arată în proiectul de hotărâre.

Potrivit documentului, predarea-primirea se va realiza în baza protocoalelor care vor cuprinde drepturile şi obligatiile părţilor şi care se vor încheia pe bază de proiect avizat de Comisia Tehnică de Circulaţie şi Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti.

"Conform Hotărârii nr. 254/2008 a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, cu modificările şi completările ulterioare, Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Străzilor administrează reţeaua stradală principala şi lucrările de artă, ce include poduri şi pasaje. Strategia municipalităţii în domeniul administrarii drumurilor publice vizează, în principal, acele acţiuni care să conducă la continuarea procesului de modernizare şi mobilare a infrastructurii acestora. În vederea creşterii calităţii mediului şi a indicilor de calitate ai vieţii pentru locuitorii Capitalei, ţinând seama de faptul că spaţiile verzi adiacente  străzilor nu se află în administrarea Administraţiei Străzilor, ci ALPAB şi a Consiliilor locale ale sectoarelor Capitalei şi ca urmare a solicitării Administraţiei Străzilor nr. 19097/28.07.2016 şi a Primăriei sector 3 nr. 9224/28.07.2016 de a-i sprijini în vederea derulării şi finalizării planului de regenerare a spaţiului verde aferent bulevardelor din raza sectorului 3, reamenajare ce implică afectarea trotuarelor, este necesară darea în administrare pe perioada execuţiei lucrărilor a unor părţi  din zona străzilor afectate de aceste proiecte", scrie în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.  

Presa a relatat că Primăria Sectorului 3 a cheltuit, în ultimii ani, milioane de euro pentru reamenajarea trotuarelor de pe Bulevardul Unirii, între Piaţa Unirii şi Piata Alba Iulia, în condiţiile în care artera respectivă se află în administrarea Primăriei Capitalei.

De altfel, pentru aceste lucrări, fostul primar general Sorin Oprescu l-a amendat de trei ori pe edilul Robert Negoiţă, cu sume cuprinse între 5.000 şi 50.000 de lei.
 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.