Sirianul Mohammad Daleel, în vârstă de 27 de ani, care a comis atacul sinucigaş de la Ansbach, soldat cu 15 răniţi, după ce a venit în Germania ca solicitant de azil, a avut nevoie de trei luni pentru ca să pregătească acest atac sinucigaş, scrie revista săptămânală online Al-Nabaa a grupării Statul Islamic, care pretinde că poliţia nu a descoperit explozivii atunci când a percheziţionat locul în care locuia la Ansbach, relatează The Associated Press şi site-ul Daily Mail.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Allah a orbit ochii poliţiştilor" în timpul percheziţiei, scrie revista, potrivit tablodului britanic.

Publicaţia Statului Islamic afirmă în acest material dedicat teroristului şi publicat marţi seara târziu, că Daleel a luptat în trecut în Irak, în cadrul unei grupări afiliate Al-Qaida, potrivit The Associated Press.

Al-Nabaa scrie că, după ce a început criza în Siria, în 2011, Daleel a comis atacuri împotriva forţelor guvernamentale, cu grenade şi cocteiluri Molotov.

Atunci când a fost înfiinţată gruparea Frontul al-Nusra, aripa siriană a Al-Qaida, el a luptat în cadrul ei până când a fost rănit într-un atac cu obuze de mortier.

Se pare că Daleel a jurat credinţă Statului Islamic după despărţirea dintre Frontul al-Nusra şi Statul Islamic, scrie agenţia americană.

Sirianul a venit în Europa, pentru a primi îngrijiri medicale după ce a fost rănit în acest atac cu mortier, în timp ce lupta la Alep, potrivit Al-Nabaa, scrie Mail Online.

Daleel s-a detonat lângă un bar de vin din Ansbach, situat în apropiere de Nurnberg, după ce a fost întors din drum de la un festival de muzică în aer liber, la care participau aproximativ 2.500 de persoane, pentru că nu avea bilet.

Revista Statului Islamic dezvăluie că sirianul a luptat cu diverse grupări armate în Siria la începutul revoluţiei din această ţară, dar a trecut dintr-unele în altele destul de frecvent, apreciind că erau prea "corupte".

El a intrat până la urmă în Frontul al-Nusra şi a luptat împotriva regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad, în primele linii ale frontului, la Alep, până când a fost rănit.

Duminică seara s-a detonat cu o bombă improvizată în care a pus fragmente de metal şi şuruburi.

"Cu o zi înainte de operaţiune el a făcut o recunoaştere", potrivit revistei, care mai dezvăluie că "s-a aflat în contact permanent" cu un luptător jihadist.

Atunci când a comis atacul, a "vrut să le taie membrele cruciaţilor cu bomba lui, să le înfigă şrapnel în capete şi în piepturi, dar nu a putut să ajungă la ţintă", continuă Al-Nabaa, referindu-se la încercarea sirianului de a intra la festival.

"Apoi a găsit un substitut de ţintă, un pub din apropiere, unde şi-a detonat bomba şi a rănit un număr de cruciaţi", scrie revista Statului Islamic.

Acesta a fost al patrulea atac vizând civili în Germania în mai puţin de o săptămână, şi a determinat autorităţile să dispună consolidarea măsurilor de securitate pe aeroporturi şi în gări.

Ministrul bavarez de Interne Joachim Herrmann a anunţat că o înregistrare video a fost găsită pe telefonul sirianului, în care acesta jura credinţă Statului Islamic.

Carburant, chimicale şi alte materiale care ar fi putut să fie folosite la confecţionarea unei bombe au fost găsite de forţele de ordine.

Potrivit poliţiei, Daleel - care era poreclit "Rambo" de către prietenii săi din adăpostul pentru azilanţi - avea şase conturi pe Facebook, inclusiv unul sub o falsă identitate.

Autorităţile germane i-au refuzat azilul şi urma să fie trimis în Bulgaria, potrivit Ministerului german de Interne.

Atacul viza o "răzbunare" faţă de Germania, "deoarece ei (germanii) ajută la uciderea musulmanilor", afirmă Daleel în înregistrare, în care citează numele liderului grupării jihadiste Abu Bakr al-Baghdadi.

Gruparea şi-a îndemnat susţinătorii să vizeze "ţări ale coaliţiei care luptă împotriva Statului Islamic".

Sirianul era deja cunoscut poliţiei germane pentru deţinere de droguri şi a fost internat într-o instituţie psihiatrică după ce a încercat să se sinucidă în două rânduri.

El a primit două ordine de expulzare, ultimul pe 13 iulie, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, însă nu putea să fie trimis în Siria, unde viaţa îi era în pericol.

El urma să fie trimis în Bulgaria, ţara în care a primit statututl de refugiat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.