Adina Popescu, în vârstă de 26 de ani, care s-a pierdut pe un traseu din Nepal a fost găsită moartă, anunţă apropiaţii acesteia pe reţelele de socializare, Ministerul Afacerilor Externe precizând, la solicitarea News.ro, că este în aşteptarea şi a confirmării oficiale a autorităţilor referitor la identitatea acesteia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prietenii tinerei s-au mobilizat pe Facebook şi au creat un site unde au dat conturi pentru a strânge fonduri ca sa poată plăti pentru căutarea ei cu elicopterul. Ultima dată, tânăra ar fi fost văzută după ce terminase un traseu dificil din Himalaya şi se îndrepta spre aeroport.

Pe acelaşi site şi pe reţelele de socializare, prietenei tineri au anunţat că aceasta a fost găsită moartă, într-un râu.

La solicitarea News.ro, MAE a precizat că Centrala Ministerului Afacerilor Externe şi Ambasada României în India, care asigură reprezentarea diplomatică a României şi în Nepal, au continuat monitorizarea atentă a cazului pe parcursul derulării operaţiunilor de căutare.

De asemenea, în tot acest timp misiunea diplomatică a menţinut legătura cu autorităţile locale competente (Ambasada Nepalului la New Delhi, Ministerul Afacerilor Externe din Nepal), punându-le la dispoziţie toate elementele necesare (număr de telefon, fotografii recente) în procedurile de localizare a persoanei dispărute.

Totodată, ca urmare a demersurilor întreprinse de către misiunea diplomatică a României la New Delhi pe lângă Ministerul Afacerilor Externe din Nepal, a fost notificată constant cu privire la evoluţia cazului şi stadiul operaţiunilor de căutare. În demersurile de acordare a asistenţei consulare a fost implicat şi Consulatul Onorific al României la Kathmandu care acordă sprijin specific în astfel de cazuri.

Reprezentanţii Ambasadei României la New Delhi au păstrat permanent legătura cu apropiaţii persoanei dispărute care s-au deplasat în Nepal pentru derularea unor operaţiuni de căutare pe cont propriu. Misiunea diplomatică a pus la dispoziţia acestora coordonatele autorităţilor nepaleze competente pentru a beneficia de sprijin suplimentar în demersul lor.

”Conform ultimelor informaţii obţinute de la apropiaţi, pe traseul pe care s-ar fi deplasat cetăţeana română dispărută a fost găsită o persoană decedată, misiunea diplomatică fiind în aşteptarea şi a confirmării oficiale a autorităţilor referitor la identitatea acesteia. Ambasada României la New Delhi menţine legătura cu apropiaţii cetăţenei române decedate şi autorităţile locale competente, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară de specialitate în sensul îndeplinirii formalităţilor necesare repatrierii trupului neînsufleţit”, mai precizează MAE. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.