Proiectele din programul "Bucureşti - Oraş in-vizibil", în cadrul candidaturii oraşului la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021, vor continua şi se pot baza pe finanţarea de la ArCuB, care va fi deblocată în cel mai scurt timp posibil, a anunţat, marţi, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti este singura instituţie subordonată Primăriei Capitalei care acordă finanţare nerambursabilă în baza Ordonanţei Guvernului nr. 51/ 1998 privind îmbunătățirea sistemului de finanțare a programelor, proiectelor și acțiunilor culturale, astfel cum a fost modificată și completată prin OG 2/ 2008, aprobată prin Legea 199/2008, arată municipalitatea.

În cadrul programului Bucureşti - Oraş in-vizibil", lansat în 15 martie, au fost depuse 142 de proiecte culturale. Programul urmăreşte obiectivele candidaturii Bucureştiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

În urma constituirii unor comisii de evaluare şi selecţie, formate din specialişti în domeniul cultural, au fost alese pentru a fi finanţate 58 de proiecte, în valoare totală de 2.894.571 de lei. Contractele de finanţare au fost semnate în 30 mai şi trebuia ca, în termen de 20 de zile lucrătoare, titularii proiectelor să primească suma necesară pentru demararea acestora, respectiv 70 la sută din valoarea contractului.

Municipalitatea precizează că neonorarea clauzelor contractuale este cauzată de situaţia cu care ARCUB se confruntă încă din luna mai, când fostul primar interimar Răzvan Sava a refuzat semnarea documentelor necesare transmiterii alocaţiilor bugetare către ARCUB. 

Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca şi Baia Mare sunt cele patru oraşe din România care au fost alese pentru lista scurtă a celor care candidează pentru obţinerea titlului de Capitală Europeană a Culturii 2021, iar dosarele pentru candidatura oraşelor trebuie depuse până pe 12 august.

ArCuB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti a demarat în 2015 procesul de candidatură a oraşului la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

Programul "Capitală Europeană a Culturii" a fost iniţiat de Consiliul de Miniştri ai Culturii din Uniunea Europeană, în 1985. Până în prezent, peste 40 de oraşe au deţinut acest titlu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.