Bilanţul atacului de la Nisa, unde un camion a intrat în mulţimea care urmărea artificiile de Ziua Naţională a Franţei, joi noapte, a ajuns la 90 de morţi şi 18 de răniţi în stare critică. Primarul din Nisa, Christian Estrosi, a confirmat că şoferul camionului care a intrat în mulţime a şi tras asupra oamenilor. Autorităţile au descoperit armament greu în camion, a declarat preşedintele regiunii Provence-Alpes-Cote d'Azur, citat de AFP. Hollande a calificat atacul de la Nisa drept un act terorist.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 05.34: Ministrul francez de interne anunţă că 80 de oameni au fost ucişi în atacul de la Nisa

Ministrul francez de interne, Bernard Cazeneuve, a anunţat într-o conferinţă de presă organizată la Nisa că numărul victimelor atacului terorist din noaptea de joi spre vineri este de 80 de morţi şi 18 răniţi în stare critică.

"În prezent, prioritatea noastră este ca ancheta să aibă loc cât mai repede posibil", a spus Cazeneuve. El a anunţat şi extinderea planului Vigipirate în tot departamentul.

UPDATE 05.15: Bilantul victimelor atacului din Franţa a fost revizuit la 77 de morţi şi 50 de răniţi. Printre victime se află şi numeroşi copii

UPDATE 05.02: Hollande a calificat atacul de la Nisa drept un act terorist şi a anunţat o serie de măsuri suplimentare de securitate

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că bilanţul victimelor atacului de la Nisa se ridică la 79 de morţi, printre care şi copii, a calificat masacrul drept un atac terrorist şi a anunţat o serie de măsuri suplimentare de securitate

“Este clar că trebuie să facem totul pentru a lupta împotriva flagelului terorist”, a subliniat el.

UPDATE 04.29: Cartea de identitate a unui bărbat de origine tunisiană a fost găsită în camionul care a intrat în mulţime la Nisa

Cartea de identitate a unui bărbat de 31 de ani, de origine tunisiană, a fost găsită în camionul care a intrat joi noapte în mulţime la Nisa.

Proprietarul documentului locuia la Nisa.

UPDATE 04.23: Bilanţul victimelor atacului de la Nisa a crescut la 80 de morţi, relatează BFMTV

UPDATE 03.39: Bilanţul victimelor atacului de la Nisa a crescut la 77 de morţi

Bilanţul victimelor atacului de joi noapte, de la Nisa, a crescut la 77 de morţi, a anunţat primarul oraşului de pa Coasta de Azur, Christian Estrosi, citat de Le Point

 

UPDATE 03.19: Niciun suspect nu a fugit după atacul de la Nisa, anunţă autorităţile

Autorităţile au infirmat informaţiile potrivit cărora un suspect ar fi fugit din camionul care a lovit mulţimea la Nisa, relatează Itele.

Anterior, presa franceză a scris că şoferul camionului a fost ucis, dar un suspect a coborât din vehicul şi a fugit de la locul faptei.

UPDATE 03.13: Bilanţul atacului de la Nisa a crescut la 76 de morţi şi peste 120 de răniţi, dintre care 16 în stare critică, relatează Le Figaro

 

UPDATE 02.46: Nicio grupare nu a revendicat atacul de la Nisa, grupurile pro-ISIS sărbătoresc

Nicio grupare nu a revendicat deocamdată atacul de la Nisa, soldat cu cel puţin 73 de morţi şi 120 de răniţi, dar grupurile care susţin organizaţia teroristă Statul Islamic sărbătoresc, a anunţat centrul de monitorizare a mediilor jihadiste SITE, citat de Daily Telegraph.

Potrivit primelor informaţii, un camion a intrat în plin în mulţimea strânsă pe Promenade des Anglais pentru focul de artificii. Camionul a lovit oamenii cu viteză maximă, ceea ce a generat momente de panică.

Apoi, şoferul a coborât şi a început să tragă în oameni.

Şoferul camionului a fost ucis de forţele de ordine. La bordul vehiculului au fost găsite arme şi grenade, au anunţat autorităţile.

 

Întreaga scenă a fost filmată de martori, care au publicat imaginile online.

 

 

Potrivit Prefecturii, bilanţul extrem de mare se explică prin faptul că vehiculul a parcurs câteva sute de metri pe Promenade des Anglais, înainte de a fi oprit. 

Procurorul din Nisa a declarat că victimele sunt împrăştiate pe o rază de doi kilometri - distanţa parcursă de camion prin mulţime.

Primarul din Nisa, Christian Estrosi, a confirmat că şoferul camionului a şi tras asupra oamenilor, relatează Itele.

Autorităţile vorbesc despre un atentat, care nu a fost, însă, revendicat deocamdată. Cu toate acestea, grupurile online apropiate organizaţiei teroriste Statul Islamic au sărbătorit masacrul.

Preşedintele Francois Hollande, care se afla la Avignon, s-a întors la Paris, unde a fost activată o celulă de criză la Ministerul de Interne.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.