Investiţiile străine directe au însumat în primele cinci luni 1,117 miliarde euro, în creştere cu 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care firmele cu capital străin au rambursat împrumuturi către companiile-mamă de 592 milioane euro, potrivit datelor publicate luni de Banca Naţională a României (BNR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În perioada ianuarie-mai 2015, investiţiile străine au fost de 970,1 milioane euro, potrivit calculelor News.ro pe baza statisticilor lunare revizuite ale BNR. 

"Investiţiile directe ale nerezidenţilore în România au însumat 1.117 milioane euro, din care participaţiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au însumat 1.709 milioane euro, iar creditele  intragrup au înregistrat valoarea netă negativă de 592 milioane euro", a precizat Banca Naţională. 

Potrivit seriilor lunare publicate de banca centrală, investiţiile străine au fost de 100,5 milioane euro în ianuarie, de 219,2 milioane euro în februarie, 534,6 milioane euro în martie, 32,4 milioane euro în aprilie şi de circa 230 milioane euro în luna mai. 

Anul trecut, investiţiile străine directe în România au crescut cu 25%, până la puţin peste 3 miliarde de euro, de la 2,42 miliarde de euro în 2014.

Investiţiile străine directe sunt considerate cele mai benefice investiţii realizate de companii străine într-o economie, deoarece sunt realizate pe termen lung şi au, de obicei, efecte pozitive asupra economiei ş salariilor.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.