Colegiul Medicilor din Bucureşti anchetează cazul unei femei în vârstă de peste 60 de ani care a murit, în urmă cu o lună, după o transfuzie greşită de sânge la Spitalul de Arşi din Capitală, unde a fost adusă în şoc hemoragic, cu muşcături de câine şi cu oase rupte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti, dr. Adrian Stănculea, a declarat, pentru News.ro, că femeia a fost adusă în noaptea de 13 spre 14 iunie, „în şoc hemoragic, cu muşcături de câine, oase rupte şi o mână atârnând, iar în camera de gardă i s-a spus că are grupa de sânge A, dar la perfuzie i-a fost pus sânge din grupa B".

Stănculea a precizat că femeia a decedat după o săptămână de la internare, pe 20 iunie, iar cazul a fost raportat de reprezentanţii Spitalului de Arşi la Ministerul Sănătăţii, fiind anunţată astfel o greşeală transfuzională.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arşi a mai spus  medicul şi asistentele care i-au acordat îngrijiri femeii în noaptea de 13 spre 14 iunie au constatat imediat că s-a făcut o transfuzie greşită de sânge, iar  aceasta a fost trecută imediat pe dializă şi tratament.

Adrian Stănculea a ţinut să precizeze că nu crede că transfuzia greşită de sânge a fost cauza decesului femeii, ci starea gravă în care a fost internată.

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Gheorghe Borcean, a declarat că CMR fost înştiinţat de Direcţia de Sănătate Publică a Muncipiului Bucuerşti despre această situaţie. „Cu celeritate, CMR a trimis întâmpinarea de la DSP la Colegiul Medicilor Bucureşti, care va avea în dezbatere acest dosar”.

Borcean a mai spus că în analiza sesizării de la Colegiul Medicilor se va solicita, conform procedurilor, o expertiză medicală, atât din punt de vedere medical, al hematologiei transfuzionale, cât şi din punct de vedre managerial, al modului îna care s-a gestionat transfuzia în spital. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.