Premierul ungar Viktor Orban este îngrijotat de pierderea încrederii în proiectul european, argumentând că nerespectarea reglementărilor Uniunii Europene a pus în pericol moneda unică şi piaţa internă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un critic ferm al UE, liderul ungar a avertizat imediat după referendumul la care britanicii au votat pentru ieşire că Uniunea se va confrunta cu noi probleme mari, dacă nu va reuşi să rezolve criza migraţiei.

”Principalul motiv pentru criza din Europa şi incertitudini este că, din cauza nerespectării reglementărilor UE, au fost puse în pericol cele mai mari două realizări, moneda unică şi piaţa internă, asigurată de Schangen”, a scris Orban într-un articol pentru publicaţia germană Frankfurter Allgemeine Zeitung.

El şi-a exprimat încrederea că Marea Britanie îşi va croi viitorul după votul de ieşire din UE.

”Nu sunt îngrijorat pentru britanici, vorbim despre cea mai experimentată democraţie din Europa…Haideţi mai bine să ne îngrijorăm pentru noi”, a scris Orban.

Orban a deplâns îndoielile unui număr tot mai mare dintre cetăţenii UE în legătură cu proiectul european, afirmând că blocul comunitar trebuie să facă mai mult pentru a implica oamenii în combaterea crizelor.

”Avem nevoie de fiecare persoană, fiecare naţiune, fiecare ţară. Instituţiile nu pot suplini asta”, a spus Orban, care consideră că este nevoie de ajutor şi coordonare, şi nu ca statele membre să fie date deoparte, el făcând aluzie la Comisia Europeană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.