Două cutremure puternice au avut loc duminică în Ecuador, în regiunea în care un seism a ucis aproximativ 700 de persoane în aprilie, a anunţat Institutul ecuadorian de geofizică, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit autorităţilor ecuadoriene, seismele de duminică nu au declanşat o alertă de tsunami, iar imediat nu existau informaţii despre victime sau pagube.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 a avut loc duminică la ora locală 21.04 (luni, 4.04, ora României) în provincia Esmeraldas, în nord-vestul ţării, la frontiera cu Columbia, a anunţat institutul într-un mesaj postat pe contul de Twitter.

Alt cutremur, care adurat mai mult timp şi cu o magnitudine de 5,9, a avut loc patru minute mai târziu, potrivit institutului.

Institutul american de geofizică USGS a evaluat la 6,4 magnitudinea primului seism. USGS a precizat că epicentul s-a situat la 41 de kilometri sud de localitatea Propicia şi la 154 de kilometri nord-vest de Quito, capitala ecuadoriană.

Propicia se află în apropiere de Esmeraldas, o localitate devastată de cutremurul de la 18 aprilie. Acest seism, cu magnitudinea de 7,8, s-a soldat, potrivit ultimului bilanţ oficial cu aproximativ 700 de morţi şi a lăsat aproape 29.000 de oameni fără adăpost.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.