Premierul Dacian Cioloş a eliberat-o, joi, din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Dizabilităţi, cu rang de secretar de stat, pe Mihaela Ungureanu şi l-a numit, în locul ei, pe Mihai Tomescu, până acum consilier personal în domeniul dizabilităţii la Cancelaria Primului Ministru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministerul Muncii anunţă că numirea noului preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Dizabilităţi (ANPD) a fost făcută la propunerea ministrului Dragoş Pîslaru.
 
Mihai Tomescu are 32 de ani şi este absolvent a două facultăţi, Facultatea de Drept şi Facultatea de Psihologie. El şi-a continuat studiile de lungă durată la Universitatea Erasmus din Rotterdam, în cadrul Institutului For Housing and Urban Development Studies cu un program de masterat dedicat tinerilor profesionişti, potrivit datelor prezentate de Ministerul Muncii. Tomescu este în prezent doctorand al Universităţii din Bucureşti, Facultatea de Sociologie.
 
"Dincolo de latura educaţională şi profesională, Mihai Tomescu este un activist pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi, iar în ultimul timp a facut importante demersuri pentru creşterea angajabilităţii acestei categorii, susţinerea incluziunii sociale şi a procesului de dezinstituţionalizare", mai arată ministerul.  
 
Ca preşedinte al ANPD, principala sa provocare va fi redefinirea rolului instituţiei şi poziţionarea acesteia ca vector de coagulare a intereselor persoanelor cu dizabilităţi şi de transpunere a acestora la nivelul politicilor sectoriale ale ministerelor de linie (Transport, Educaţie, Sănătate), potrivit Ministerului Muncii.
 
“Sunt încrezător în capacitatea noului preşedinte de a redefini rolului şi abordarea de lucru a instituţiei cu competenţe în domeniul dizabilităţii prin asumarea unei noi viziuni a Autorităţii pentru Persoanele cu Dizabilităţi, viziune axată pe intensificarea eforturilor de colaborare cu autorităţile centrale responsabile de politicile sectoriale, dinamizarea activităţilor gestionate de instituţie, dar şi o mai bună aplecare asupra îmbunătăţirii calităţii vieţii persoanelor cu dizabilităţi”, a declarat ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.