Inspectorii sanitari controlează taberele de elevi şi studenţi de pe litoral şi verifică apele de îmbăiere, dar şi dacă unităţile de turism şi de alimentaţie publică respect normele de igienă, comandamentul de control fiind organizat de luni până în 2 septembrie, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul comandamentului de control, care va funcţiona în coordonarea Inspecţiei Sanitare de Stat, 18 inspectori din mai multe judeţe au fost detaşaţi pentru a sprijini Direcţia de Sănătate Publică din Constanţa. 

Inspectorii sanitari vor face controale  în taberele de elevi şi studenţi, vor verifica apele de îmbăiere şi modul de organizare a punctelor de prim ajutor, precum dacă unităţile de turism şi alimentaţie publică respect normele de igienă.

“Obiectivul general al acestui comandament de control îl reprezintă monitorizarea permanentă a taberelor şcolare, precum şi asigurarea conformităţii unităţilor turistice cu normele de igienă şi sănătate publică. Inspectorii sanitari vor lucra pentru diminuarea şi eliminarea riscurilor la adresa sănătăţii publice. În cazul în care vor fi constatate deficienţe se vor aplica măsuri conform legislaţiei în vigoare”, arată Ministerul Sănătăţii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.