Un bărbat suspectat că ar fi încercat să jefuiască, pe 7 iunie, agenţia BRD Nerva Traian din Capitală a fost prins, joi, de poliţişti în zona graniţei de Vest a Românei, urmând să fie adus în Bucureşti pentru cercetări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii bucureşteni, sprijiniţi de Direcţia Operaţiuni Speciale din IGPR şi de Poliţia de Frontieră l-au reţinut, joi, în zona graniţei de Vest, pe bărbatul bănuit de comiterea unei tentative de tâlhărie, la sediul BRD Nerva Traian din Capitală, pe 7 iunie. Bărbatul va fi adus în Bucureşti, urmând să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Pe 7 iunie, bănuitul, cu faţa acoperită şi purtând mănuşi, a pătruns în sediul agenţiei bancare, având asupra sa o armă, cu care i-a ameninţat pe angajaţi şi a solicitat banii din seif. Imediat ce casiera a acţionat butonul de panică, bărbatul a fugit, fără să sustragă bunuri sau valori, aminteşte Poliţia Capitalei.

La finele lunii mai, suspectul ar mai fi comis o infracţiune de tâlhărie, deposedând prin violenţă, o femeie, de geanta pe care o avea asupra sa. Fapta s-ar fi petrecut, potrivit poliţiştilor, în scara blocului în care locuia femeia. În ambele cazuri, suspectul ar fi fost ajutat să fugă de către un prieten al său, care îl aştepta în zonă cu un autoturism, persoană de asemenea identificată.

În urma percheziţiei domiciliare efectuate la adresa bărbatului au fost identificate şi ridicate mai multe obiecte cu valoare probatorie în cauză, mai informează poliţiştii.

Tentativa de jaf la agenţia BRD din Nerva Traian, care a avut loc pe 7 iunie, la începutul programului, nu a creat prejudicii instituţiei de credit, iar angajaţii nu au fost răniţi, însă au beneficiat de asistenţă psihologică, au declarat, la vremea respectivă, pentru News.ro reprezentanţii băncii.
 
"A fost un bărbat cu cagulă, dar nu s-a întâmplat nimic, era la începutul programului, nu erau bani în bancă. Am predat Poliţiei imaginile de pe camerele de vederi şi urmează să facă o anchetă", au afirmat oficialii BRD.

Potrivit acestora, nu au existat prejudicii sau persoane rănite, însă în cazul unor astfel de situaţii există proceduri standard, în care angajaţii supuşi acestor traume primesc asistenţă prihologică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.