Sfântul şi Marele Sinod al Bisericilor Ortodoxe este, în acelaşi timp, un eveniment rar şi începutul unei normalităţi, deoarece sinodalitatea este o regulă canonică a vieţii Bisericilor locale, dar trebuie să fie o normă şi la nivel panortodox sau universal, a spus PF Daniel la sinodul din Creta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sfântul şi Marele Sinod al Bisericilor Ortodoxe este, în acelaşi timp, un eveniment rar şi începutul unei normalităţi, deoarece sinodalitatea este o regulă canonică a vieţii Bisericilor locale, pentru a exprima unitatea credinţei ortodoxe, a vieţii sacramentale şi a disciplinei canonice a Bisericii celei Una, Sfântă, Sobornicească şi Apostolească. Dacă sinodalitatea este o normă canonică la nivel local, ea trebuie să fie o normă şi la nivel panortodox sau universal, a spus PF Daniel la întrunirea sinodală din Creta.

Potrivit Patriarhului României, sinodalitarea se împlineşte prin Sfânta Împărtăşanie, care exprimă simultan unitatea de credinţă ortodoxă şi însăşi taina comuniunii Bisericii cu  Iisus Hristos.

"Sinodalitatea se împlineşte în concelebrarea sacramentală a Sfintei Euharistii, pentru a exprima simultan unitatea de credinţă ortodoxă şi însăşi taina comuniunii Bisericii cu Capul ei, Domnul Iisus Hristos. Autocefalia Bisericilor Ortodoxe exprimă libertatea lor administrativă şi pastorală, în timp ce comemorarea euharistică panortodoxă şi sinodalitatea panortodoxă exprimă unitatea întregii Ortodoxii", a mai spus Patriarhul Daniel, prezent în Creta, la Sinodul Bisericilor Ortodoxe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.