Fostul deputat Viorel Hrebenciuc este audiat, marţi, la sediul DNA, în calitate de martor, într-un dosar de corupţie, au declarat, pentru News.ro, surse judiciare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hrebenciuc a ajuns, marţi dimineaţă, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Fostul deputat nu a făcut declaraţii înainte de a se întâlni cu procurorii. Potrivit unor surse judiciare, el este audiat ca martor într-un dosar de corupţie.

Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a fost trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă, pe 9 iunie, după ce ar fi făcut declaraţii false în dosarul “Mită la PSD” privind finanţarea campaniei prezidenţiale din 2009 a lui Mircea Geoană.

Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 arată, în rechizitoriul trimis instanţei, că Viorel Hrebenciuc a dat, în 25 octombrie 2011, declaraţii nesincere, în calitate de martor, "într-un dosar penal instrumentat de PICCJ - DNA (privind pe inculpaţii I.N., B.S.G., T.G. şi B.V.), iar, la data 26 iunie 2013, a dat declaraţii nesincere în calitate de martor, într-o cauza penală (privind pe  aceiaşi inculpaţi) aflată pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti”.

De asemenea, Hrebenciuc este judecat în dosarul retragerii licenţei Giga TV, alături de Gheorghe Ştefan, pentru instigare la infracţiunea de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid.

Într-un alt proces, fostul deputat Viorel Hrebenciuc , fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, deputatul Ioan Adam, senatorul Tudor Chiuariu şi alte 13 persoane au fost trimise în judecată, în ianuarie 2015,  de procurorii anticorupţie, în dosarul retrocedării unor mari suprafeţe de teren forestier în judeţul Bacău.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.