Ministerul de Informaţii al Republicii Islamiste a anunţat luni dimineaţă că au fost dejucate numeroase atentate teroriste, care vizau mai multe metropole iraniene, inclusiv capitala Teheran. Autorităţile au confirmat că ar fi vorba de cel mai complex plan de atentate realizat de militanţii sunniţi, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este un plan criminal al grupărilor de militanţi sunniţi, o serie de explozii care urmau să lovească mai multe oraşe din ţară în următoarele zile. Teroriştii au fost arestaţi, iar autorităţile au capturat mai multe bombe şi o cantitate considerabilă de explozibili”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Autorităţile iraniene au precizat că jihadiştii Statului Islamic din Rakka au realizat planurile privind comiterea unor atentate pe teritoriul republicii islamiste.

Între timp, secretarul Consiliului Naţional de Securitate, Ali Shamkhani, a susţinut că membrii celulei teroriste, care au fost arestaţi, plănuiau să marcheze cu sânge evenimentele din luna sfântă a Ramadanului.

Shamkhani a precizat că gruparea Stat Islamic reprezintă cel mai important inamic al Republcii Islamiste.

Luna trecută, autorităţile iraniene au anunţat arestarea a zeci de luptători ISIS în vestul şi estul ţării, dar şi a 50 de simpatizanţi ai jihadiştilor, care promovau ideologia pe reţelele de socializare.

De asemenea, miliţiile şiite iraniene participă alături de forţele guvernamentale irakiene la ofensiva împotriva jihadiştilor sunniţi ai Statului Islamic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.