Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, încarcerat la Penitenciarul Gherla, se declară nemulţumit de modul în care arată oraşul, spunând că a fost adus acasă pentru câteva ore şi că a văzut mizerie prin geamul dubei. “Am auzit că vă sabotaţi prin Primărie. Am impus un standard în ultimii ani. Nu aduceţi oraşul înapoi la mizeria de acum 5 - 10 ani!”, le transmite Cherecheş colegilor săi din Primărie şi din Consiliul Local.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o nouă postare pe Facebook, Cherecheş spune că a mers acasă pentru câteva “doar şi pentru a fi iarăşi batjocorit şi umilit”, dar că nu cedează şi rămâne “un bărbat de onoare, într-o ţară în care oamenii sunt învăţaţi să vândă oameni, să trădeze, să mintă”.

El avertizează că va merge “până la capătul lumii” şi va arăta  “cine, de ce şi cum” i-a înscenat acest dosar penal, dar şi pe celelalte.

În mesajul postat sâmbătă pe Facebook, Cherecheş mai spune şi că a văzut prin geamul dubei că în oraş este mizerie, că nu este tunsă iarba, că nu sunt tăiate gardurile vii sau că nu au fost refăcute marchajele de pe străzi.

“Am auzit că vă sabotaţi prin Primărie. Economic - Utilităţi Publice - Ambient Urban. Am impus un standard în ultimii ani. Nu aduceţi oraşul înapoi la mizeria de acum 5 - 10 ani! Avem în oraş un sens giratoriu pe şoseaua de centură. E greu măcar să se taie iarba acolo?! Avem un sens giratoriu pe strada Mihai Eminescu, intersecţia cu str. Oborului, e greu să puneţi nişte flori, arbuşti, iarbă?! Dragi colegi din Consiliul Local şi Primărie, cei care mai aveţi curaj şi logică, demnitate şi bun simţ, vă rog să gândiţi transformarea Serviciului Public Ambient Urban în societate pe acţiuni în subordinea Consiliului Local. Această societate ar trebui să se ocupe de reparaţii curente, întreţinere zone verzi, parcuri şi cimitire, deszăpezire şi curăţenie stradală (...) În această societate putem introduce şi echipe de întreţinere pentru blocurile de locuit şi şcoli, pentru a veni în întâmpinarea cetăţenilor care trăiesc în imobile care se distrug în permanenţă neavând reţele noi, acoperişuri reparate şi izolate, scurgeri pentru ape pluviale sau subsoluri curăţate”, le transmite Cherecheş, din penitenciar, celor din Primăria Baia Mare.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost arestat preventiv în 27 aprilie, de Tribunalul Cluj, la solicitarea procurorilor DNA, el fiind acuzat de luare de mită în formă continuată. El este încarcerat la Penitenciarul Gherla, iar în această săptămână a depus o solicitare la Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului, pentru a depune jurământul de învestire la Catedrala Ortodoxă ”Sfânta Treime” din Baia Mare.

Cu câteva ore înainte de a fi reţinut de DNA, Cătălin Cherecheş şi-a depus candidatura ca independent, susţinut de Coaliţia pentru Baia Mare, pentru un nou mandat de primar. În primă fază, Judecătoria Baia Mare a respins candidatura lui Cătălin Cherecheş la funcţia de primar al municipiului, admiţând astfel contestaţiile formulate de Bogdan Hendre şi PSD Maramureş. Hotărârea nu era definitivă şi a fost atacată cu apel la Tribunalul Maramureş. Cherecheş a câştigat alegerile din 5 iunie cu peste 70% din voturi. 

Cherecheş a fost trimis în judecată de DNA în 20 mai, pentru luare de mită în formă continuată, după ce ar fi primit de la o persoană din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare 70.000 de lei pentru a susţine financiar clubul.

Procurorii susţin, în rechizitoriu, că în perioada martie 2015 - septembrie 2015 Cherecheş, în calitate de primar şi ordonator principal de credite pentru susţinerea financiară a Asociaţiei Club Sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare şi implicit pentru eliberarea sumelor de bani alocate de Consiliul local în acest sens, a pretins şi primit de la o persoană din conducerea clubului, atât în mod direct, cât şi prin intermediar, suma totală de 70.000 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.