Premierul Dacian Cioloş a declarat, joi, la Palatul Victoria, că le-a cerut miniştrilor să comunice mai mult în perioada următoare, să fie mai activi din acest punct de vedere pentru a explica mai bine problemele care s-au găsit în ministere şi pentru care, în prezent, actualul Guvern este acuzat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Guvernul este acuzat de foarte multe lucruri care, aşa cum am mai spus, ţin de ineficienţa activităţii Guvernului precedent sau a guvernelor precedente, probleme pe care acest Guvern le-a moştenit şi pe care a trebuit să le rezolve de urgenţă”, a declarat premierul Dacian Cioloş, la finalul şedinţei de guvern.

El a spus că îşi asumă faptul că nu a comunicat suficient situaţiile pe care le-a identificat şi pe problemele pe care a trebuit să le rezolve.

”Se încearcă acum să se pună în cârca Guvernului actual nerealizări sau întârzieri datorate ineficienţei acţiunii guvernelor anterioare. Am cerut miniştrilor, păstrând decenţa şi echidistanţa şi echilibrul pe care ni le-am asumat încă de la început, ca în zilele şi săptămânile următoare să fie mai activi din punct de vedere al comunicării şi să prezinte lucrurile aşa cum stau, măsurile care au fost luate şi care vor fi luate de Guvern pentru a rezolva anumite probleme, dar prezentând şi situaţia pe care am găsit-o şi problemele pe care a trebuit să le rezolvăm", a arătat Cioloş.

Premierul a adăugat că i se pare important ca cetăţenii să fie bine informaţi şi apoi ”fiecare să judece cum va crede de cuviinţă astfel de atitudini".

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a avut o întâlnire, joi după-amiază, cu cei doi copreşedinţi ALDE, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, dar şi cu preşedintele UNPR, Valeriu Steriu. Cei patru au hotărât că nu vor depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cioloş.

Dragnea a declarat că PSD-UNPR-ALDE nu vor depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cioloş pentru că acest lucru ar putea duce la alegeri anticipate, menţionând că cele trei partide vor monitoriza în cotinuare Executivul.

”Am avut astăzi o întâlnire în conducerea alianţei privind oportunitatea depunerii unei moţiuni e cenzură. Din analiza noastră are reieşit că într-adevăr o moţiune de cenzură dacă ar trece, ceea ce este foarte posibil, ne duce la alegeri anticipate, care s-ar putea desfăşura în octombrie pentru că aproape sigur preşedintele Iohannis nu va desemna un candidat de prim-ministru dintre persoanele pe care noi le putem propune. Şi deocamdată nu vom face acest gest în aceste zile, în schimb rămâne monitorizarea permanentă pe guvern şi nu este exclus că, dacă apare un derapaj serios, un derapaj puternic, să nu mai avem această rezervă generată de anticipate, care ar fi mai devreme cu o lună decât cele la termen şi vom putea depune acea moţiune de cenzură”, a spus Liviu Dragnea, la sediul PSD.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.