Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat joi că ALDE, PSD şi UNPR vor restrânge ”la maximum” posibilitatea Guvernului de a emite ordonanţe simple pe perioada vacanţei parlamentare pentru că au avut o ”performanţă proastă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La Parlament am primit proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe pe durata vacanţei parlamentare. Vom face o analiză foarte atentă a temelor şi vom restrânge, aş spune la maximum, posibilitatea Guvernului de a legifera prin ordonanţe pe perioada vacanţei pentru că, din moment ce performanţa a fost atât de proastă şi aprecierile din rândul populaţiei ne indică clar că nu e un guvern care să se bucure de încredere, nu putem să îi lăsăm să legifereze aşa cum ar face-o un guvern normal în această perioadă, prin ordonanţe. Deci, ne vom preciza punctul de vedere marţi”, a declarat preşedintele Senatului.

Tăriceanu a cerut Guvernului să aibă o consultare cu partidele politice înainte de a începe să facă bugetul pe anul 2017.

”Aş avertiza Guvernul să facă în prealabil o consultare şi să nu trimită Parlamentului până nu face o consultare cu noi, cu partidele, pe proiectul de buget pe 2017. Cred că aşa ar fi corect indiferent care e rezultatul alegerilor din toamnă. Sigur, noi sperăm să obţinem majoritatea, dar indiferent cred că asta ar fi procedura corectă pentru un guvern tehnocrat, în formula pe care o avem astăzi în România”, a conchis Tăriceanu.

Comisia de cultură din Senat a adoptat, marţi, un aviz negativ la legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe simple pe perioada vacanţei parlamentare, preşedintele comisiei, Georgică Severin, precizând că ”niciunul din domeniile respective nu prezenta un grad de urgenţă sau o situaţie care să ducă la scurtcircuitarea Parlamentului”.



Preşedintele comisiei de cultură, Georgică Severin (PSD) a declarat că, din punctul de vedere al membrilor comisiei, niciunul dintre subiectele pentru care s-a solicitat abilitarea nu reprezenta o urgenţă.

”Nu e vorba de emitere de ordonanţe de urgenţă care pot fi emise tot timpul, e vorba de ordonanţe simple pe care Guvernul îşi propunea să le dea pe anumite domenii pe perioada vacanţei parlamentare. Niciunul din domeniile respective nu prezenta un grad de urgenţă, o situaţie care să ducă la scurtcircuitarea Parlamentului”, a menţionat Severin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.