Shanghai Disney Resort, un nou parc de distracţii al grupului Disney, realizat cu un buget de 5,5 miliarde de dolari, a fost inaugurat, joi, în China, informează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta este cel de-al şaselea parc de distracţii inaugurat de grupul Disney pe plan internaţional, în afara Statelor Unite. Inaugurarea noului parc Disney va fi întâmpinată cu trei zile de festivităţi, organizate în mare pompă de autorităţile chineze. 

Joi, după cinci ani de lucrări, Shanghai Disney Resort îşi deschide porţile în faţa publicului larg din China continentală.

”Marea inaugurare a Shanghai Disney Resort reprezintă unul dintre cele mai frumoase momente din istoria The Walt Disney Company, iar noi am programat o sărbătoare cu adevărat spectaculoasă, demnă de această realizare istorică”, a declarat Bob Iger, CEO-ul companiei americane. 

Marţi, a avut loc premiera mondială a primei producţii jucate în dialect mandarin, ”Regele Leu”, înainte de ceremonia oficială de inaugurare a parcului, organizată joi, în faţa celebrului Castel Disney, considerat cel mai mare din lume, în comparaţie cu celelalte castele construite de Disney în restul lumii.

Profitând de succesul filmelor şi desenelor sale animate, Disney pune la dispoziţia vizitatorilor personaje şi decoruri celebre din ”Războiul stelelor”, ”Regatul de gheaţă”, ”Piraţii din Caraibe” şi ”Alice în Ţara Minunilor”.

Noul parc de distracţii propune vizitatorilor şi şase situri tematice - ”Adventure Isle”, ”Gardens of Imagination”, ”Mickey Avenue”, ”Tomorrowland”, ”Treasure Cove” şi ”Fantasyland”, dar şi două hoteluri, un centru comercial cu peste 50 de magazine, restaurante, spaţii de divertisment şi un parc natural cu un lac uriaş.

Un bilet costă 67 de euro (în sezon) şi 50 de euro (în afara sezonului). 

Costul întregului proiect a fost estimat la 5,5 miliarde de dolari, reprezentând cea mai mare investiţie făcută de grupul Disney în afara Statelor Unite. Acesta este al doilea parc Disney din China (însă primul din China continentală), primul fiind inaugurat la Hong Kong, în 2005. Totodată, proiectul din Shanghai reprezintă al şaselea parc Disney din lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.