Margaret Vinci Heldt, inventatoarea coafurii ”Beehive” (”Stup de albine”), popularizată în anii 1960 de fosta prima doamnă a Americii Jacqueline Kennedy şi de actriţa Audrey Hepburn, a murit la vârsta de 98 de ani, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Margaret Vinci Heldt, care a purtat ea însăşi coafura ”Beehive” (”Stup de albine”) într-o fotografie ce a fost publicată pe coperta unei reviste din 1960, ”a murit împăcată”, în urma unei insuficienţa cardiace, în localitatea Elmhurst din statul american Illinois, vineri, au anunţat, luni, reprezentanţii companiei de pompe funebre Ahlgrim Funeral Home. 

De la personaje animate precum Marge Simpson şi până la trupa rock din anii 1980 B-52 - care şi-a luat numele după una dintre poreclele acestei coafuri excentrice -, multe femei celebre în cultura populară au adoptat coafura ”Beehive”. Una dintre ele a fost cântăreaţa britanică Amy Winehouse.

Margaret Vinci Heldt a deţinut un salon de coafură în centrul oraşului Chicago, denumit Margaret Vinci Coiffures, atunci când a creat celebra coafură. Manechinul pe care a creat coafura ”Beehive” este expus în prezent la Chicago History Museum. 

Născută în Chicago, Margaret Vinci Heldt îşi dorea să creeze o coafură care să reziste sun pălăria ei preferată, precizează site-ul acelui muzeu american. 

Margaret Vinci Heldt a avut doi copii, şapte nepoţi şi şase strănepoţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.