Un fost călugăr a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, pentru că a întreţinut relaţii sexuale cu un alt bărbat, fără să îi spună că are SIDA. Bărbatul cu care a întreţinut relaţii sexuale este judecat pentru că l-a înjunghiat pe fostul călugăr, fiind condamnat în primă instanţă la şase ani de închisoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicolae Sima a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti în decembrie 2015, iar după aproape două luni de judecată la Tribunalul Bucureşti, a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare, pentru tentativă la transmitere a sindromului imunodeficienţei dobândite. Instanţa a dispus suspendarea executării pedepsei, pe un termen de încercare de trei ani.

Decizia a fost contestată, în aprilie, la Curtea de Apel Bucureşti, care în 10 iunie a decis, definitiv, condamnarea lui Nicolae Sima la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, menţinând celelalte dispoziţii ale deciziei Tribunalului Bucureşti din 12 februarie.

În perioada de supraveghere, bărbatul are interdicţie să părăsească ţara şi este obligat să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe dacă îşi schimbă locuinţa din Constanţa şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, să comunice schimbarea locului de muncă şi să prezinte documente din care să rezulte care sunt mijloacele sale de existenţă.

Nicolae Sima trebuie să presteze 100 de zile de muncă în folosul comunităţii, la Căminului pentru Persoane Vârstnice sau la Direcţia de Gospodărire Comunală din Primăria Constanţa, potrivit deciziei instanţei.

Din pedeapsă va fi scăzută perioada în care Sima a stat în arest preventiv, respectiv din 3 decembrie 2015 până în 19 februarie 2016.

Nicolae Sima a mai fost obligat să îi plătească bărbatului cu care a întreţinut relaţii sexuale daune morale de 3.000 de euro, precum şi 2.200 de lei cheltuieli judiciare către stat.

Fostul călugăr ştia din august 2012 că este infectat cu HIV/SIDA, el fiind şi în evidenţa Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa.

În noiembrie 2015, Nicolae Sima a întreţinut relaţii sexuale cu un alt bărbat, fără să îi spună că are SIDA. Anchetatorii au aflat despre fapta lui Nicolae Sima după ce bărbatul cu care a întreţinut relaţii sexuale l-a înjunghiat, în noaptea pe 7 spre 8 noiembrie 2015.

Agresorul, Vasile Gheorgiu, a fost atunci arestat şi, o lună mai târziu, trimis în judecată. În mai 2016,  Vasile Gheorghiu a fost condamnat la şase ani de închisoare. Instanţa a mai dispus ca Gheorghiu să îi plătească lui Sima daune morale de 1.000 de euro. Decizia a fost contestată de Gheorghiu la Curtea de Apel Bucureşti şi are următorul termen de judecată în 30 iunie.

Nicolae Sima, fostul călugăr Macarie, a fost, din 2006 până în 2008, stareţ al mănăstirii din comuna 23 August, judeţul Constanţa. În noiembrie 2008, Sima a fost scos din monahism, printre acuzaţii fiind folosirea în interes personal a bunurilor mănăstirii şi înşelarea persoanelor care veneau în pelerinaj, cărora le spunea că în lăcaşul de cult se află o icoană făcătoare de minuni. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.