Un număr de 20 de pelicule din programul celei de-a 15-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania vor rula, în perioada 15 - 19 iunie, la Cinema Elvira Popescu din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În retrospectiva TIFF ajung şi două dintre filmele distinse cu cele mai importante premii la Cluj-Napoca - ”Vrăbii/ Sparrows”, în regia lui Rúnar Rúnarsson, câştigătorul premiului ppecial al juriului, şi ”Un loc la umbră/ De l'ombre il y a”, pentru care actorul David D’Ingeo a fost recompensat cu premiul pentru cea mai bună interpretare.

Biletele pot fi achiziţionate de pe eventbook.ro.

La Bucureşti, vor rula două dintre filmele regizorului japonez Sion Sono - ”Suicide Club” (2001), care vorbeşte despre valul de sinucideri din Japonia şi duce la extrem ideea societăţii moderne eşuate, şi ”The Virgin Psychics” (2015), o comedie care abundă în aluzii sexuale şi în care adolescenţii deţin puteri telepatice.

Seria originală ”The Accursed”, de Hagai Levi, va beneficia de o proiecţie-eveniment, care va dura 5 ore. Documentarul ”Ingrid Bergman: In Her Own Words” este construit din înregistrări filmate de actriţa însăşi, fragmente de jurnal, scrisori şi imagini de arhivă.

Vor mai rula ”Mr. Gaga”, un documentar despre Ohad Naharin, unul dintre cei mai inovatori coregrafi ai lumii, şi ”Noma: My Perfect Storm”, despre faimosul restaurant Noma din Copenhaga.

”Belgica” este filmul de închidere al TIFF 2016, care i-a adus regizorului belgian Felix van Groeningen premiul pentru regie la Sundance 2016. ”Au plus près du soleil”, de Yves Angelo, este un film noir despre un cuplu care ia măsuri extreme pentru a o ţine la distanţă pe mama biologică a fiului lor adoptiv. ”Tempête”, de Samuel Collardey, este un portret emoţionant al unui pescar care încearcă să-şi schimbe stilul de viaţă pentru a păstra custodia copiilor săi, premiat la Veneţia.

”Théo et Hugo dans le même bateau”, de Olivier Ducastel şi Jacques Martineau, surprinde condiţia tinerilor  tânăr gay în Europa, în prezent. ”Je me tue à le dire”, de Xavier Seron, distins la TIFF cu premiul juriului tinerilor francofoni, este o comedie dramatică absurdă, alb-negru, despre un tânăr ipohondru.

”Remainder”, de Omer Fast, adaptare după un roman-cult britanic, este un thriller psihologic despre rolul memoriei în reconstruirea identităţii. În ”Island City”, regizoarea Ruchika Oberoi arată Mumbaiul actual prin intermediul a trei poveşti despre alienare şi control în societatea modernă.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania 2016 a avut loc în perioada 27 mai - 5 iunie şi este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia pentru Festivalul de Film Transilvania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.