Dacă meciul de deschidere al Campionatului European, Franţa – România, s-ar disputa pe o farfurie ce ar trebui să mâncăm? Aceasta a fost provocarea lansată bucătarului Ambasadei Franţei la Bucureşti, Andrei Tămaş, care a răspuns prompt cu un melanj interesant – bulz cu brânză franţuzească.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chef Tămaş, originar din Câmpulung Muscel, crede în bucătăria românească şi în capacitatea preparatelor tradiţionale de a deveni surprinzătoare, de aceea a ales să inoveze, plecând de la bulzul românesc.

"Cred că aşa cum se vor amesteca jucătorii pe teren, o combinaţie foarte interesantă vi se va părea şi bulzul tradiţional românesc cu brânză brie. Am ales brie şi nu o brânză franţuzească cu un gust mai pregnant pentru că este mai moale, mai fină, şi se va topi foarte frumos în interiorul bulzului de mămăligă", şi-a descris Andrei Tămaş preparatul la întâlnirea cu echipa News.ro.

Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Francois Saint-Paul, un admirator al gastronomiei româneşti, are încredere totală în alegerile făcute de bucătarul român, cel care, în toamna anului trecut a propus un preparat suprinzător în cadrul festivalului gastronomiei franceze, Fete de la Gastronomie, colivă cu Creme Brulee.

Surpriza preparatului ales de bucătarul român se află în mijlocul bulzului, un ou de prepeliţă fiert doar două minute şi apoi cufundat în gheaţă pentru a stopa rapid procesul de gătire, astfel încât să rămână moale.

Drept garnitură pentru preparatul inventat special pentru partida Franţa – România, bucătarul a ales două tipuri de ciuperci, călite în unt, totul aşezat pe un pat de felii de bacon, iar ca ornament, dar şi pentru a evidenţia gustul, chef Tămaş a ales lăstari de fasole şi panseluţe.

Iar pentru ca bulzul să semene cât de cât cu o minge de fotbal, inventivitatea bucătarului a mers şi mai departe şi a format din seminţe de susan negru clasicele hexagoane.

România se află în grupa A la turneul final al Campionatului European, alături de echipele Franţei, Elveţiei şi Albaniei. Tricolorii vor întâlni Franţa în meciul de deschidere la Euro, vineri, de la ora 22.00, pe Stade de France din Saint-Denis.

Elveţia şi România se vor întâlni la 15 iunie, de la ora 19.00, pe stadionul Parc des Princes din Paris, în etapa a doua a grupei A a Campionatului European.

Tricolorii vor juca împotriva Albaniei, la 19 iunie, de la ora 22.00, la Lyon, în ultimul meci al grupei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.