Criticul literar Nicolae Manolescu a declarat, joi, la RFI, că Gabriela Firea este "o fată drăguţă, deşteaptă, citită, mai face şi poezii", dar că nu-şi face "foarte mari iluzii" în privinţa ei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicolae Manolescu e de părere că ideea unui transport public gratuit în Bucureşti "e o prostie”.

”În primul rând, costă pe cap de călător 6 lei şi biletul e 1,5 lei sau aşa ceva. Deci, pierderile sunt de 4,5 din 6 acum. Păi, dacă mai scoţi şi biletele, se duce de râpă tot. Când s-a pus problema transformării în societate comercială a RADET, s-a observat imediat că trebuie mărite tarifele cu 60%. Ea nu ştie ce spune, cineva a învăţat-o prost. Ţine de promisiunile astea să zic aşa stângiste din campanie, care nu pot fi puse în practică, pentru că acolo trebuie să vii cu măsuri rezonabile economic. Dacă începe aşa, începe prost", a spus Manolescu.

"Eu o cunosc pe Gabriela Firea foarte bine, nu-mi fac foarte mari iluzii. Ea e o fată drăguţă, deşteaptă, citită, mai face şi poezii, membră a Uniunii Scriitorilor, dar nu asta-i problema, problema este că întâi îţi trebuie o echipă, pe care eu nu văd s-o aibă, ar fi trebuit să ştim şi noi. În al doilea rând, îţi trebuie o anume minte acolo, acolo nu mai e politică, nu mai e populism, nu te duci şi spui scot biletele, asta-i o prostie. Acolo te duci şi spui, uite, am priorităţile cutare şi am bani pentru. Pe mandatul meu voi termina cutare chestie şi voi lăsa urmaşului meu jumătate din proiectul al doilea şi aşa mai departe. Dacă nu faci chestiile astea, lumea nu te crede. Foarte repede se va vedea povestea asta", crede criticul literar.

Gabriela Firea a anunţat miercuri că se angajează să găsească ''cea mai bună soluţie'' pentru ca transportul public în Bucureşti să devină gratuit: ''Modernizarea transportului public este o prioritate pentru mine, precum şi îmbunătăţirea condiţiilor pentru biciclişti. Voi găsi căile economice cele mai potrivite pentru ca transportul public să fie gratuit, într-un timp rezonabil, tocmai pentru a încuraja cât mai mulţi bucureşteni să îl folosească''.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.