Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov sunt în continuare la fabrica de încălţăminte din Jilava, cu patru autospeciale şi încearcă să stingă focarele care ar putea să se reaprindă, intervenţia fiind începută luni dimineaţă, în urmă cu 55 de ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din fabrica de încălţăminte cuprinsă de flăcări încă iese fum, fiind mici focare în centrul halei de producţie pe care pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov încearcă să le stingă.

Pompierii acţionează cu patru autospeciale, intervenţia fiind începută luni dimineaţă, în urmă cu aproximativ 55 de ore.

Pompier Răzvan Luchian, aflat luni în echipele de intervenţie la Jilava,  şi-a pierdut viaţa după ce un zid de beton s-a prăbuşit peste el, din cauza căldurii rezultate în urma incendiului.

Doi procurori militari coordonează cercetările în cazul morţii plutonierului major Răzvan Dumitru Luchian, de la ISU Bucureşti Ilfov, grupa de intervenţie Măgurele. Cercetările vizează infracţiuni de ucidere din culpă, dar şi de nerespectare şi neluare a măsurilor de securitate în muncă în ceea ce priveşte modul în care s-a desfăşurat intervenţia. Anchetatorii verifică şi dacă şefii pompierului au respectat regulile de siguranţă atunci când au organizat misiunea.

Colegii subofiţerului de la ISU au reuşit să îl scoată dintre dărâmături după mai bine de două ore, din cauză că în acea zonă erau flăcări foarte mari şi exista riscul să se prăbuşească restul zidului şi peste cei care ar fi intervenit.

Placa de beton prăbuşită avea o înălţime de opt metri şi o lăţime de 10 metri. După prăbuşirea peretelui clădirii, pompierii s-au retras din acea zonă.

Incendiul izbucnit la fabrica de încălţăminte şi la depozitul acesteia din localitatea Jilava, judeţul Ilfov, a cuprins aproximativ 2.000 de metri pătraţi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.