Regimul fiscal din România este unul avantajos, dar marea problemă o reprezintă birocraţia excesivă, care înseamnă risipă de energie şi timp, iar investiţiilor în proiecte viitoare ar putea avea de suferit, a declarat marţi vicepreşedintele KMG International, grupul care deţine Rompetrol, Azamat Zhangulov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

România este una dintre cele mai atractive ţări din regiune din punct de vedere al taxelor, iar acestea nu ar trebui să crească, susţine reprezentantul companiei kazahe.

”Birocraţia excesivă înseamnă o risipă de energie şi timp. Există foarte multe etape în procesul de obţinere a unei autorizaţii, ceea ce scade atractivitatea României în ochii investitorilor”, a spus Zhangulov, la conferinţa ”In the News. Energy”, organizată de către agenţia de presă News.ro.

Vicepreşedintele KMG susţine că grupul kazah vrea să investească în mai multe proiecte de viitor, inclusiv în centrale pe cogenerare şi upstream, dar planurile sung greu de pus în aplicare în actualul context.

Procurorii DIICOT au pus recent sechestru asigurător pe bunuri şi acţiuni ale companiilor Kaz Munay Gas, Oilfield Business Solutions şi Rompetrol Rafinare, până la suma totală de peste 1,7 miliarde de lei, 290 de milioane de dolari şi aproape 35 de milioane de euro, într-o anchetă care-i vizează şi patru foşti miniştri, Mihai Tănăsescu, Dan Ioan Popescu, Sebastian Vlădescu şi Gheorghe Pogea.

”Am investit circa două miliarde de dolari în România cu achiziţia şi modernizarea Rompetrol, ne-am recuperat investiţia şi vrem să investim. Nu cred că probleme de acum 15 ani ar trebuie să împiedice dezvoltarea proeictelor viitoare, dacă dorim să avansăm”, a mai spus Zhangulov.

În 29 aprilie, KazMunayGas şi firma chineză China Energy Company Limited (CEFC) au semnat un acord prin care chinezii preiau controlul, printr-o companie mixtă în care CEFC are o participaţie majoritară, asupra afacerii din România a kazahilor, care include în principal două rafinării, Petromidia şi Vega, şi o reţea de distribuţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.