Candidata USB la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, susţine că schimbarea ordinii primilor doi clasaţi la alegerile pentru primărie în favoarea lui Dan Tudorache (PSD) ridică dubii în privinţa corectitudinii procesului de numărare a voturilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Această răsturnare de situaţie aruncă o îndoială asupra corectitudinii procesului de numărare şi înregistrare a voturilor în secţiile de votare. Simpla apariţie a unei asemenea îndoieli, după 26 de ani de la demararea procesului democratic în România, aruncă o lumină negativă asupra imaginii ţării”, susţine Clotilde Armand într-un comunicat de presă dat publicităţii luni.

Ea şi-a exprimat încrederea că Biroul Electoral Central îşi va îndeplini atribuţiile şi le-a mulţumit celor care au venit duminică să voteze. ”Prezenţa la vot este prima formă de implicare în procesul de guvernare a comunităţii în care locuim. Din acest motiv ţin să mulţumesc celor care şi-au exprimat ieri votul, indiferent de opţiunile lor politice. Le sunt profund recunoscătoare celor care s-au mobilizat pentru a ne susţine”, a spus Clotilde Armand.

Rezultatele provizorii publicate, luni dimineaţă, de Biroul Electoral Central pentru Municipiul Bucureşti arată o răsturnare de situaţie în Sectorul 1 atât faţă de sondajele exit-poll, dar şi faţă de rezultatele provizorii anterioare publicate, astfel încât Clotilde Armand pierde alegerile cu 28,73% din sufragii în faţa lui Daniel Tudorache care, până la acel moment avea 31,14% din voturi.

Rezultatele exit-poll o dădeau câştigătoare, în Sectorul 1, pe Clotilde Armand, reprezentanta Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB), cu 31,4% din voturi, următorul clasat fiind Daniel Tudorache. Astfel, Sectorul 1 devenea singurul din municipiul Bucureşti unde PSD nu câştiga alegerile.

După centralizarea de către BEC a unui număr total de 69.764 de voturi valabil exprimate în Sectorul 1, Daniel Tudorache (PSD) ar fi câştigător cu 21.726 de voturi reprezentând 31,14%, în timp ce Clotilde Armand a obţinut 20.050 de voturi reprezentând 28.73%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.