Agenţia pentru Protecţia Mediului a trimis un laborator care să verifice compoziţia norului de fum provenit de la incendiul izbucnit luni dimineaţă la o fabrică de încălţăminte din localitatea Jilava, Ministerul Mediului precizând că dispersia norului de fum pe un areal semnificativ este împiedicată de ploaie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Mediului, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului a trimis la faţa locului un auto-laborator care prelevează probe pentru a determina compuşii chimici din norul de fum, precum şi concentraţia acestora.

"Direcţia vântului, în zona producerii incendiului, este pe zona nord-est – sud-vest. În plus, precipitaţiile împiedică dispersia norului de fum pe un areal semnificativ", precizează Ministerul Mediului. 

Incendiul izbucnit luni la o fabrică de încălţăminte din localitatea Jilava, judeţul Ilfov, a fost anunţat în jurul orei 07.30, flăcările cuprinzând o suprafaţă de aproximativ 2.000 de metri pătraţi.

În timpul intervenţiei pentru stingerea incendiului, un perete al clădirii s-a surpat spre exterior, pompierul Răzvan Luchian fiind prins între hală şi câteva containere.

Placa de beton prăbuşită avea o înălţime de 8 metri şi o lăţime de 10 metri. După prăbuşirea peretelui clădirii, pompierii s-au retras din acea zonă, întrucât exista riscul să se prăbuşească şi restul zidului.

Intervenţia pentru scoaterea pompierului de sub placa de beton a fost îngreunată de incendiul puternic şi de fumul dens. Colegii pompierului au reuşit să ajungă la acesta abia în jurul orei 11.00, iar la ora 11.15 a fost declarat decesul pompierului.

Pompierii au intervenit cu 13 autospeciale de stingere, patru autoscări, patru autospeciale pentru descarcerare, o autospecială CBRN. De asemenea, la locul incendiului au fost trimise o ambulanţă SMURD şi o unitate de terapie intensivă mobilă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.