Toate cele peste 18.600 de secţii de votare au fost deschise duminică, la ora 07.00, nu au fost înregistrate incidente privind securitatea, secţiile fiind predate în siguranţă preşedinţilor birourilor electorale, a anunţat, duminică, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea a precizat că desfăşurarea procesului de votare este în responsabilitatea preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de vot, care sunt obligaţi să ia măsurile necesare pentru ca alegerile să decurgă în bune condiţii. Preşedintele de vot este responsabil şi cu ce se întâmplă în afara secţie de votare, până la o distanţă de 500 de metri

"Vreau să subliniez rolul deosebit de important al preşedinţilor secţiilor de votare în cazul semnalărilor sistemului de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal, în special în situaţiile de posibil vot multiplu”, a spus Dajbog.

Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne aflaţi în apropierea secţiilor de votare vor prelua toate sesizările preşedinţilor secţiilor, dacă sunt semnalate situaţii de vot multiplu, şi vor declanşa investigaţii în fiecare caz în parte. 

Secţiile de vot au fost deschise după ce, la ora 6.00, preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare, în prezenţa celorlalţi membri, au verificat urnele, cabinele de vot, existenţa listelor electorale, a buletinelor de vot şi a ştampilelor necesare votării. După aceste verificări, au fost înschise şi sigilate urnele prin aplicarea ştampilei de control a secţiei de votare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.