Reprezentanţii bazei militare Fort Hood au confirmat moartea a cinci soldaţi şi dispariţia altor patru după ce un autovehicul militar s-a răsturnat la trecerea unui pârâu din apropierea lacului Belton. În vreme ce trei soldaţi au fost recuperaţi, alţi patru sunt căutaţi de echipele de scafandri, scrie CBS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit informaţilor, căutarea continuă pentru patru soldaţi, care fac parte din diferite batalioane şi regimente ale armatei Statelor Unite.

Alţi trei soldaţi au fost salvaţi şi sunt în stare stabilă la Spitalul Coryvell Memorial din Gatesville, Texas.

”Cavaleria este în doliu după un accident din timpul antrenamentului, care s-a produs din cauza unei viituri rapide din apropierea Fort Hood”, se arată într-un comunicat.

Echipele de salvare au răspuns în jurul orei locale 11.20 (18.00 ora României), după ce o echipă tactică s-a răsturnat într-un pârâu lovit de viitură.

Mai mult, intervenţia de urgenţă a mobilizat aeronave, echipe canine de căutare, ambarcaţiuni uşoare de salvare şi resurse umane.

”Gândurile şi rugăciunile noastre merg către soldaţi, familiile lor şi comunitatea de la Fort Hood. Texas este pregătit să ofere orice sprijin pentru Fort Hood, lovit de această tragedie. Bărbaţii şi femeile curajoase staţionaţi la Fort Hood şi în bazele militare din întreaga ţară îşi pun vieţile în pericol în fiecare zi, fie prin operaţiuni de salvare sau pe frontul de luptă. Statul Texas va fi întotdeauna recunoscător pentru sacrificiul acestora”, se arată într-o declaraţie a guvernatorului texan, Greg Abbott.

Statul texan a fost lovit, în ultima perioadă, de precipitaţii puternice, care au cauzat inundaţii şi viituri.

Nu este pentru prima dată când baza militară Fort Hood este lovită de tragedie, după ce medicul militar Nidal Husan a deschis focul împotriva colegilor săi. Atacul armat, produs în urmă cu şase ani, s-a soldat cu 13 morţi şi alţi 30 de răniţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.