Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, susţine că TNS, firma cu care candidatul USB, Nicuşor Dan, a făcut sondajul aparţine unui fost membru al serviciului secret bulgar, Dan replicând că aceeaşi firmă deţine şi CSOP, casă de sondare cu care PDL a lucrat în ultimii zece ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Deci TNS- CSOP este deţinută în proporţie de 32% de TNS B.V. Olanda, deci o firmă olandeză, nu britanică şi  în proporţie cu 68% de Balkan British Social Surveys, de acolo o fi british-ul din discursul dumneavoastră. Partea interesantă vine acum. (...) Această firmă care deţine în majoritate TNS-CSOP este a lui Krassimir Guergov. Domnul Guergov este un fost membru al serviciului secret bulgar comunist şi un controversat om de afaceri din Bulgaria, un om de afaceri care dacă veţi citi presa bulgară veţi avea mari dubii legat de regularitatea acestor afaceri”,  a spus Predoiu, în cadrul unei dezbateri la Realitatea TV.

”Această firmă care, repet, e deţinută de Olanda şi Sofia, s-a mai ocupat cu nişte sondaje în 2014 prin CSOP, sondajele dintre Ponta şi Iohannis. Aşa cum vă dă astăzi pe dumneavostră câştigător îl dădea şi pe Ponta. (...) Tot firma asta a încasat 600.000 de euro ca să facă facă brandul de ţară al României. (...) Legat de corupţie - nu accept de la dumneavoastră critici legate de corupţie când de-a dreapta dumneavoastră aveţi un colaborator cree a fost promovat în viaţa publică şi în funcţii publice de Sorin Ovidiu Vîntu şi un şef de campanie care are ceva documente prin Panama Papers”, a mai spus Predoiu.

Nicuşor Dan susţine că firma este una internaţională, care e lider de piaţă în Marea Britanie. Candidatul USB a mai menţionat că aceeaşi firmă deţine şi CSOP, casă de sondare cu care PDL a lucrat în ultimii zece ani. 

”TNS este o firmă internaţională de sondaj care a luat din România firma CSOP, firmă cu care colegii dumneavoastră din PDL pe care şi-au bazat toate sondajele în ultimii zece ani. (...) Mai e ieşit azi un sondaj de IRES care dă acelaşi lucru cu sondajul pe care îl menţionaţi. V-am invitat să auditaţi acest sondaj. Chiar dumneavoastră aţi propus: haideţi să facem un sondaj să dăm publicului de dreapta, anti-PSD din Bucureşti o radiografie corectă la momentul ăsta. Aţi refuzat să auditaţi acest sondaj. (...) Domnul Chiliman este urmărit penal, domnul Poteraş e urmărit penal - au fost colegii dumneavoastră, domnule Predoiu”, a spus Nicuşor Dan.

Candidatul PMP, Robert Turcescu, a intervenit şi a menţionat că Răzvan Sava, candidatul PNL la Sectorul 4, se ”plimbă de mână prin oraş” cu Cristian Popescu Piedone, urmărit penal în dosarul Colectiv, moment în care Predoiu i-a spus: ”Domnule Turcescu, vă doare spatele de la rucsac”.

”Poate vă doare spatele cum aţi dormit la Cristi Sima în seara aia”, i-a spus în replică Turcescu lui Predoiu, moment în care moderatorul a cerut ca celor doi să le fie închise microfoanele.

Aceasta a fost ultima dezbatere televizată din această campanie electorală, având în vedere că de vineri dimineaţă, de la ora 7.00, înainte cu 48 de ore de deschiderea urnelor mass-media audio-vizuală nu mai poate da niciun material electoral pe post.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.