Câteva zeci de actuali şi foşti studenţi ai Facultăţii de Medicină din Iaşi au venit, joi după-amiază, la sediul UPU-SMURD, din incinta Spitalulul ieşean "Sfântu Spiridon", pentru a aprinde candele şi a depune flori în memoria victimelor accidentul aviatic din Republica Moldova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Câteva zeci de actuali şi foşti studenţi ai Facultăţii de Medicină din Iaşi au venit, joi după-amiază, la sediul UPU-SMURD, din incinta Spitalulul ieşean "Sf\ntu Spiridon" pentru a aprinde candele şi a depune flori în memoria persoanelor care au murit în accidentul aviatic din Republica Moldova

Gabriel Găitan, student în anul al VI-lea la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi, voluntar SMURD, a declarat corespondentului News.ro că medicul Mihaela Dumea, care a murit în urma prăbuşirii elicopterului SMURD în Republica Moldova, alături de asistentul medical Gabi Sandu, de pilotul Doru Gavril şi de copilotul Voicu Şoican, i-a fost profesoară şi i-a dezvoltat pasiunea pentru medicina de urgenţă.

"Mihaela Dumea mi-a fost profesoară şi mi-a dezvoltat pasiunea pentru medicina de urgenţă. Am venit aici cu mai mulţi colegi. Nici acum nu mă pot linişti. Vestea m-a copleşit. Când am aflat, eram la un examen. Doamna Dumea a fost nemaipomenită, avea spirit de echipă, am învăţat multe de la ea. Lupta şi devotamentul ei nu au ţinut cont de vreme", a spus Gabriel Găitan.

Un alt tânăr care nu a dorit să-i fie publicat numele, a declarat, la rândul său, că îl cunoaşte pe asistentul Gabi Sandu şi că acesta era "un coleg de nota 10 şi un bun profesionist, care avea multe curse pe elicopter".

Întrebat dacă atunci când SMURD Iaşi va avea un alt elicopter în dotare îi va fi frică să urce în el, tânărul a răspuns că nu, adăugând că viaţa sa este "împărţită între facultate şi Urgenţe".

Şi Alexandru Filioreanu, un asistent medical, care lucrează în străinătate şi care se află în concediu în ţară, a aprins lumânări şi a adus flori la UPU-SMURD Iaşi în memoria celor patru morţi în accidentul aviatic de joi, din Republica Moldova.

"Am venit aici să aduc un omagiu. Am făcut gărzi la Urgenţe aici, la Iaşi, şi ştiu cum e. Întotdeuana ai emoţii înaintea unor astfel de misiuni", a spus Alexandru Filioreanu.

În interiorul UPU-SMURD, colegii de serviciu ai medicului şi asistentului medical morţi în accident, vizibil marcaţi de tragedie, au aprins mai multe candele.

La ora transmiterii acestei ştiri, activitatea la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului se desfăşoară normal, iar unitatea este plină de  oameni.

Elicopterul SMURD Iaşi s-a prăbuşit, joi, la aproximativ 100 de metri de o pădure din raionul Cantemir din Republica Moldova, toate cele patru persoane aflate la bordul aparatului de zbor pierzându-şi viaţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.