Directorul Hexi Pharma, Flori Dinu, a fost pusă sub acuzare pentru complicitate la delapidare şi a dat o declaraţie în calitate de suspect, avocatul acesteia spunând că procurorii DNA nu au luat nicio măsură preventivă în cazul acesteia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Flori Dinu a spus, la ieşirea de la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde a stat aproximativ cinci ore, că nu poate declara nimic despre dosar şi acuzaţiile care îi sunt aduse.

Avocatul acesteia a declarat că Flori Dinu a fost pusă sub acuzare pentru complicitate la delapidare, având calitatea de suspect. Acesta a spus că directoarea Hexi Pharma este nevinovată. Avocatul a precizat că procurorii nu au luat nicio măsură preventivă în cazul lui Flori Dinu şi nici nu s-a impus instituirea unui sechestru asigurător.

Directorul firmei Hexi Pharma, Flori Dinu, a fost citată să se prezinte joi la DNA într-un dosar care vizează fapte de corupţie legate de contracte pentru dezinfectanţi încheiate de societate cu mai multe spitale, potrivit unor surse judiciare.

În dosarul de la DNA sunt audiaţi şi Miron Panaitescu, fost administrator la Hexi Med SRL, una dintre firmele din grupul Hexi Pharma, Uliana Ochinciuc, fosta concubină a lui Condrea şi fratele acesteia, Radu Ochinciuc. Panaitescu a fost adus la DNA cu o dubă, din Penitenciarul Rahova.

Flori Dinu este în arest la domiciliu din 28 mai, măsură dispusă de Judecătoria Sectorului 5, în dosarul în care procurorii Parchetului Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie o acuză de 128 de infracţiuni de înşelăciune, majoritatea în formă continuată şi de participare improprie la zădărnicirea combaterii bolilor. Procurorii PICCJ au stabilit prejudiciul la peste 28 de milioane de lei, aferent produselor constatate ca fiind neconforme, furnizate în baza contractelor încheiate în intervalul iunie 2012 - aprilie 2016 între Hexi Pharma şi numeroase unităţi sanitare.

Fosta soţie a lui Dan Condrea, Laura Georgescu, declara, cu o zi înainte de reţinerea lui Flori Dinu, că patronul Hexi Pharma avea în calculatorul său de la sediul firmei liste cu sumele date unor medici, directori de spitale şi oameni politici care au sprijinit afacerile societăţii, inclusiv “liste pe partide”, precizând că are şi ea copii ale acestor liste, cu date până în decembrie 2008.

Laura Georgescu a mai spus că dosarele de fonduri europene pentru Hexi Pharma ar fi fost contrasemnate de Elena Udrea, ministru al Dezvoltării Regionale la acea vreme.

Potrivit jurnaliştilor de la Gazeta Sporturilor, care au dezvăluit şi că în spitale au ajuns de la Hexi Pharma dezinfectanţi diluaţi, Miron Panaitescu, condamnat la 11 ani de închisoare pentru că a delapidat 100 de miliarde de lei de pe bursă, s-a ocupat de afacerile pe bani europeni ale lui Dan Condrea.

Pe 29 şi 30 iunie 1999, împreună cu doi complici, dintre care unul şi-a creat o identitate falsă, Miron Panaitescu „a folosit sistemul informatic al tranzacţiilor de valori”, după cum a constatat instanţa. După fraudă, Panaitescu şi complicii lui au scos două milioane de dolari prin diverse societăţi comerciale.

Miron Panaitescu, fost coleg de Medicină cu Condrea, a fost condamnat definitiv în 2003, la 11 ani de închisoare şi eliberat condiţionat pe 24 aprilie 2007. După ce a fost eliberat condiţionat, s-a ocupat de o parte a afacerii lui Condrea. Panaitescu a avut în grijă aplicaţiile pe fonduri europene, de unde au venit utilajele pentru clinica Hexi Med, unde el a figurat ca director.

În 2011, Miron Panaitescu a adormit la volan, a căzut cu maşina de pe un pod şi soţia sa, din Republica Moldova, a murit. Panaitescu a fost condamnat la doi ani şi nouă luni de închisoare pentru ucidere din culpă, pedeapsă care s-a contopit cu cea rămasă de executat din primul dosar, respective trei ani şi trei luni de închisoare. În 18 decembrie 2015, când era director la Hexi Med, Panaitescu a fost din nou încarcerat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.