Nava amiral "Ştefan cel Mare” a Poliţiei de Frontieră Române va sprijini misiunile FRONTEX din zona Greciei pentru combaterea traficului de persoane şi supravegherea frontierei exterioare a Uniunii Europene, fiind cea de-a doua misiune de acest gen din 2016, în prima deplasare echipajul salvând 995 de migranţi aflaţi în pericol de înec.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nava "Ştefan cel Mare” va fi inclusă în misiunea "Poseidon Rapid Intervention” care se desfăşoară în zona Greciei si vizează în special monitorizarea grupurilor de migranţi care călătoresc pe mare şi implicit identificarea persoanelor care se ocupă de trafic de migranţi, arată Poliţia de Frontieră Română într-un comunicat.

"Operaţiunea se va desfăşura în Marea Egee, timp de o lună şi jumătate, nava maritimă de patrulare şi intervenţie -  tip OPV şi echipajul aflat la bord, format din 25 de poliţişti de frontieră, urmând să execute misiuni de supraveghere şi control, dar şi de căutare şi salvare de vieţi omeneşti, la frontierele externe ale Uniunii Europene, alături de celelalte state membre UE participante la misiune", arată sursa citată.

Până în prezent, o altă ambarcaţiune românească, nava Gărzii de Coastă MAI 1104, a participat la această misiune, timp în care a salvat aproximativ 721 de migranţi care călătoreau în bărci gonflabile şi riscau să se înece. 

"Ştefan cel Mare” se află la a doua misiune externă din acest an. În perioada 27 decembrie 2015 - 5 aprilie 2016, echipajul şi nava au participat la Operaţiunea Maritimă Comună "TRITON 2016”, organizată tot de Agenţia Europeană FRONTEX, ce s-a desfăşurat la frontiera maritimă din sudul Italiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.