Candidatul PNL la Primăria Sectorului 1, Alexandru Nazare a acuzat, duminică, PSD-ul, că vrea să numere voturile rezultate în urma alegerilor doar cu membrii lor de partid, încercând să introducă în secţiile de votare trei reprezentanţi în loc de unul singur, aşa cum prevede ”legea” şi a precizat că a făcut sesizări la AEP şi BEC, după ce sesizarea iniţială, la Biroul Electoral al Sectorului 1, i-a fost respinsă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nazare a afirmat într-o conferinţă de presă, că , printr-un gest de total dispreţ faţă de lege şi de principiile democratice şi constituţionale de organizare a alegerilor, PSD a depus, vineri, liste de completare a birourilor secţiilor de votare din Bucureşti cu câte trei reprezentanţi: unii ai PSD, unii ai UNPR şi alţii ai Alianţei Electorale PSD-UNPR.

”Potrivit legii alegerilor locale nr 115/2015 şi deciziilor Biroului Electoral Central, pentru scrutinul din data de 5 iunie 2016 formaţiunile politice parlamentare pot desemna doar un reprezentant în birourile secţiilor de votare, după ce listele de candidaţi pentru funcţia de primar şi consilier local au fost validate de Biroul Electoral de sector. Pentru alegerile locale din 5 iunie 2016, PSD şi UNPR au întocmit liste comune de candidaturi, pe care le-au depus sub Alianţa Electorală PSD-UNPR”, a spus Nazare, precizând că legea alegerilor locale spune că secţiile de votare se constituie dintr-un preşedinte apolitic, un vicepreşedinte apolitic şi şapte reprezentanţi ai formaţiunilor politice parlamentare şi neparlamentare, alianţe politice sau electorale şi organizaţii ale minorităţilor naţionale.

Candidatul PNL la Primăria Sectorului 1 a anunţat că PNL a depus contestaţii la Birourile Electorale de sector faţă de modul în care PSD a depus listele de completare ale reprezentanţilor din secţiile de votare şi solicită Autorităţii Electorale Permanente şi Biroului Electoral Central să ia măsuri imediate pentru a împiedica acest abuz al PSD.

”PNL solicită Biroului Electoral Central şi birourilor electorale de circumscripţie ale Capitalei să prevină abuzurile PSD, iar completarea secţiilor de votare din Bucureşti să se facă DOAR CU reprezentanţii Alianţei PSD-UNPR, în cea de a doua etapă, aşa cum este reglementat de lege”, mai menţionează Nazare. 

Alexandru Nazare a mai arătat că, în condiţiile în care mai sunt şapte zile până la alegeri, candidatul PSD Dan Tudorache recurge la ”subterfugii murdare pentru a manipula rezultatul scrutinului” şi a atras atenţia că se poate considera viciat rezultatul alegerilor, cu trei reprezentanţi ai PSD în secţiile de votare. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.