Procurorii de la Parchetul ICCJ explică într-un comunicat de ce a fost nevoie de emiterea unei ordonanţe de reţinere pe numele directorului general al Hexi Pharma şi susţin că Flori Dinu cunoştea şi îşi asumase neconformităţile de pe etichete inducând în eroare reprezentanţii unităţilor medicale care au achiziţionat produsele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Inculpata Dinu Flori, în calitate de director general al Hexi Pharma, având atribuţii în special pe partea de vânzări desfăşurată de societate, la instigarea numitului Dan Alexandru Condrea şi cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificaţiile din etichete, a coordonat întreg personalul care a promovat produsele şi a intermediat activitatea de negociere şi încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanţii unităţilor medicale care au achiziţionat produsele" arată Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un comunicat remis agenţiei News.ro

Procurorii au calculat şi prejudiciul pe care îl pun în sarcina directorului general de la Hexi Pharma, Flori Dinu. Ei spun că în patrimoniul persoanelor vătămate a fost produsă o daună valoarea de peste 28 de milioane de lei, fiind aferent produselor constatate ca fiind neconforme, furnizate conform contractelor încheiate în intervalul iunie 2012 - aprilie 2016 între persoana juridică suspectă şi numeroase unităţi sanitare.

Flori Dinu a fost reţinută vineri seară de procurorii Parchetului ICCJ după ce a fost luată de poliţişti în baza unui mandat de aducere. Procurorii au început urmărirea penală şi împotriva lui Mihail Leva, directorul de producţie de profesie chimist de la Hexi Pharma. El va fi cercetat sub control judiciar.

Reprezentanţii firmei care asigură comunicarea oficială a Hexi Pharma au precizat într-un comunicat că directorul general al companiei nu a dat nicio declaraţie în faţa procurorilor.

"Avem informaţii sigure de la avocaţi că nu a dat nici un fel de declaraţii până în acest moment şi informaţii de la angajaţii companiei ca, în cursul zilei de ieri, în urma unei anchete interne, ar fi aflat de la directorul de producţie că existau, într-adevăr, reţete schimbate pentru o parte dintre produse,  dar că diluţia era conform normelor europene de biocizi, astfel încât produsele să fie eficiente. Din informaţiile de la avocat, nu a declarat acest lucru până în acest moment întrucât nu a avut ocazia", se menţionează în comunicat.

În ceea ce priveşte informaţiile conform cărora Flori Dinu nu s-ar fi prezentat la audieri, fiind ridicată de pe stradă, reprezentanţii Hexi Pharma spun că a existat o citaţie de la Parchet pentru vineri, ora 17.00, dar pentru Hexi Pharma în general.

"Informaţia că a fost citată şi nu s-a prezentat este falsă. Mandatul de aducere a venit la ora 16.00 în timp ce Flori Dinu era la serviciu. A colaborat cu organele de ancheta încă de la început şi s-ar fi prezentat oricum la Parchet la ora 17.00. Nu a fost ridicată de acasă sau de pe stradă, a mers împreună cu reprezentanţii Parchetului de la birou şi aceştia nu au trimis mascati", se mai arată în comunicat.

Vineri, după reţinerea lui Flori Dinu, au circulat informaţii conform cărora la audieri aceasta ar fi spus că produsele Hexi Pharma erau diluate la indicaţiile patronului firmei Dan Condrea.

Flori Dinu va fi dusă sâmbătă la Judecătoria Sectorului 5, cu propunere de arestare preventivă, ea fiind acuzată de 128 de infracţiuni de înşelăciune, majoritatea în formă continuată şi de participare improprie la zădărnicirea combaterii bolilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.