Flori Dinu, directorul firmei Hexi Pharma, a fost reţinută, vineri seara, de procurorii Parchetului instanţei supreme, în dosarul dezinfectanţilor, au declarat pentru News.ro surse judiciare. Ea este acuzată de 128 de infracţiuni de înşelăciune, majoritatea în formă continuată, dar şi de participare improprie la zădărnicirea combaterii bolilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Flori Dinu, acuzată de 128 de infracţiuni de înşelăciune şi participare improprie la zădărnicirea combaterii bolilor

Anchetatorii o acuză pe Flori Dinu de 128 de infracţiuni de înşelăciune, dintre care 99 în formă continuată, şi participare improprie la zădărnicirea combaterii bolilor.

///

Potrivit surselor citate, procurorii i-au adus la cunoştinţă lui Flori Dinu că are calitatea de suspect în dosarul dezinfectanţilor diluaţi din spitale şi au emis pe numele ei ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Flori Dinu va fi dusă în Arestul Poliţiei Capitalei, urmând ca sâmbătă procurorii să ceară instanţei arestarea ei preventivă pentru 30 de zile.

Directorul firmei Hexi Pharma a fost ridicată de poliţişti de la locuinţa sa şi dusă cu mandat la Parchetul instanţei supreme, după ce a fost citată de procurori, dar nu s-a prezentat.

Anchetatorii au făcut percheziţii, joi, la sediul din Capitală al firmei Hexi Pharma, de unde au ridicat documente şi medii de stocare a datelor.

Percheziţiile au fost făcute după ce fosta soţie a lui Dan Condrea, Laura Georgescu, a declarat că în calculatorul lui Condrea erau liste cu numele unor persoane care ar fi primit bani pentru ca afacerile Hexi Pharma să fie protejate.

“În calculatorul din Goga, pe care am apucat să-l percheziţionez cinci minute până să mă ia la bătaie angajaţii domnului Condrea, era în calculatorul lui personal din Goga. Erau listele la el şi la Dinu Flori. Nominal şi nu numai nominal. Erau nişte liste pe partide. Adică fiecare director de spital aparţinea de PSD, de PNL, şi cu sume. Eu deţin backup-uri până la 2008, decembrie. Am intrat atunci în apartament, cu riscul să mă împuşte pentru că ştiam că are pistol şi am făcut ultimul set de backup-uri”, a spus fosta soţie a lui Condrea.

Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, în vârstă de 41 de ani, a murit în 22 mai, după ce a intrat cu maşina într-un copac, pe un drum judeţean, între localităţile Corbeanca şi Buftea. Investigaţia privind decesul lui Condrea este făcută de aceiaşi procurori care fac ancheta în dosarul dezinfectanţilor Hexi Pharma.

Procurorul general al PICCJ declara, la începutul săptămânii, că după stabilirea prejudiciului în dosarul dezinfectanţilor, Dan Condrea urma să fie chemat de procurori pentru a i se aduce la cunoştinţă că este învinuit pentru înşelaciune în formă agravantă.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a început urmărirea penală faţă de compania Hexi Pharma pentru infracţiunea de "participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor".

Procurorii au stabilit că firma Hexi Pharma a produs un prejudiciu de aproximativ 51 de milioane de lei, prin vânzarea în 152 de spitale de produse biocide neconforme, începând din 2014. 

Referitor la prejudiciul stabilit de anchetatori, Flori Dinu a arătat că nu ştie precis cum s-a estimat suma, dar că ”aceasta coincide cu cifra de afaceri pe ultimii doi ani”.

Alexandru Dan Condrea controla sau era acţionar în România la cel puţin şase firme, majoritatea din domeniul serviciilor medicale. Afacerile cumulate ale companiilor sale au depăşit 30 milioane de lei în 2014. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.