Tribunalul Bucureşti a admis parţial contestaţia făcută de reprezentanţii firmei Hexi Pharma şi a dispus deblocarea parţială a conturilor firmei, pentru achitarea salariilor şi plata utilităţilor, a serviciilor de pază, acoperirea cheltuielilor cu returnarea produselor către clienţi şi alte plăţi la bugetul de stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Firma Hexi Pharma avea interdicţie să facă plăţi sau transferuri de bani pentru o perioadă de 60 de zile, în urma deciziei din 16 mai a Judecătoriei Sectorului 5. Decizia a fost contestată de reprezentanţii Hexi Pharma la Tribunalul Bucureşti, care vineri a admis parţial cererea firmei.

"Menţine faţă de contestatoare interdicţia de a efectua plăţi şi transferuri băneşti pentru o perioadă de 60 de zile, cu excepţia celor necesare pentru plata utilităţilor şi a salariilor, precum şi a următoarelor plăţi, pentru acoperirea cheltuielilor necesare cu: mentenanţa sistemelor de detecţie şi stingere incendiu;  serviciile de pază; service mentenanţă stivuitor; autoturisme - combustibil, asigurări Casco şi RCA; consumabile birotică necesare în activitatea curentă; taxele vamale, transport şi TVA materie primă comandată anterior luării măsurilor preventive în prezentul dosar; cheltuieli retur materie primă; returnarea produselor de către clienţi şi a cheltuielilor de distrugere a produselor la centre specializate; restituirea contravalorii produselor returnate către clienţi; contribuţii la bugetul consolidat al statului. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii contestate”, au scris judecătorii în încheierea de şedinţă.

Judecătoria Sectorului 5 a hotărât, în 16 mai, ca Hexi Pharma să nu poată începe, timp de două luni, procedura de dizolvare sau lichidare, să nu înstrăineze activele, să nu diminueze capitalul social şi să nu facă niciun fel de transferuri băneşti sau plăţi, cu excepţia salariilor şi a plăţilor la utilităţi, în această perioadă fiind interzisă orice vânzare de produse biocide. Instanţa a admis atunci cererea Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) de suspendare a dizolvării sau lichidării firmei Hexi Pharma.

În urma acestei decizii, compania Hexi Pharma a renunţat, în 17 mai, la cererea de insolvenţă pe care a depus-o, pe 11 mai, la Tribunalul Bucureşti, instanţa luând act de solicitarea firmei.  

Cererea PICCJ a fost depusă în contextul în care a fost începută urmărirea penală faţă de compania Hexi Pharma pentru infracţiunea de "participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor".

Procurorii au stabilit că firma Hexi Pharma a produs un prejudiciu de aproximativ 51 de milioane de lei, prin vânzarea în 152 de spitale de produse biocide neconforme, începând din 2014.

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, în vârstă de 41 de ani, a murit în 22 mai, după ce a intrat cu maşina într-un copac, pe un drum judeţean, între localităţile Corbeanca şi Buftea. Investigaţia privind decesul lui Condrea este făcută de aceiaşi procurori care fac ancheta în dosarul dezinfectanţilor Hexi Pharma.

Alexandru Dan Condrea controla sau era acţionar în România la cel puţin şase firme, majoritatea din domeniul serviciilor medicale. Afacerile cumulate ale companiilor sale au depăşit 30 milioane de lei în 2014. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.